Başkan Genç'ten İran Başkonsolosu'na ziyaret

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İran Başkonsolosu Reza Baghban Kondori’ye iadeyi ziyarette bulundu. 

Başkan Genç'ten İran Başkonsolosu'na ziyaret
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İran Başkonsolosu Reza Baghban Kondori’ye iadeyi ziyarette bulundu. 

Ziyarette bir konuşma yapan Trabzon İran Başkonsolosu Reza Bağban Kondori, “İran-Türkiye ekonomik ilişkileri iyi durumda. İnşallah bundan sonrada bu ilişkiler daha çok artarak devam edecek. Biz Türkleri çok seviyoruz onlarla daha çok ortak işler yapmak istiyoruz. Ülkelerimizde karşılıklı olarak fuarlar yapalım. İki yönlü olarak turist akışını sağlamak için çaba sarf edelim. Bizim ülkemiz güvenlik açısından çok iyi. Zaten gelen Türkler'in dil konusunda zorluk çekeceklerine inanmıyorum. Yörenin çoğu Türkçe konuşabiliyor. Trabzon şehri de İran'ın ciddi bir ticaret ortağı haline gelmiştir. Ben inanıyorum ki her iki ülkenin iş adamları aralarındaki ortaklık ve ilişkileri daha büyüteceklerdir” dedi.

Kondori, ayrıca 11 Mart'ta Trabzon’da Türk-İran İş Konseyi Toplantısı yapılacağını belirterek Türk ve İranlı firmalar arasında ikili görüşmelerin yapılacağı toplantıda iki ülke ticaret hacmini ve karşılıklı yatırım olanaklarını değerlendirmeye yönelik konuların ele alınacağını sözlerine ekledi. 

Başkan Ahmet Metin Genç ise, “İran Ortadoğu'da Türkiye'nin en önemli ticari ortaklarından biridir. Gerek turizm ilişkileri gerekse kültürel ve sosyal ilişkiler bağlamında iki ülke arasındaki mevcut bağların daha da kuvvetleneceğine olan inancım tam. Her yıl İranlı turistler Trabzon'u ve Türkiye'yi ziyaret etmektedir. İran ile Selçuklu ve Osmanlılar'dan beri ticari ve kültürel ilişkilerimiz devam ediyor. Bölgenin en eski ve en köklü iki ülkesi İran ile Türkiye'nin işbirliği Ortadoğu'da stratejik bir hale gelmiştir. Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Trabzon İran'ın Avrupa'yla ticaretinde önemli bir kavşak noktası konumundadır. Ben inanıyorum ki her iki ülkenin iş adamları ve iş örgütleri ilişkileri daha da kuvvetlendirecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam