Başkan Genç’ten Engelli İkizlere Ziyaret

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle Düvecik Mahallesi'nde yaşayan otistik engelli 8 yaşındaki Medine ve Melike adlı ikiz kardeşleri evlerinde ziyaret etti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün ve Düvecik Maha

Başkan Genç’ten Engelli İkizlere Ziyaret

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle Düvecik Mahallesi'nde yaşayan otistik engelli 8 yaşındaki Medine ve Melike adlı ikiz kardeşleri evlerinde ziyaret etti.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün ve Düvecik Mahallesi Muhtarı Mustafa Semizoğlu'nun da bulunduğu ziyarette ikiz kardeşlerle sohbet eden ve onlara hediye veren Başkan Genç, hedeflerinin engelsiz bir şehir olduğunu söyledi. Engelsiz şehirler inşa etmek gerektiğine işaret eden Genç, "Engelli olan insan değil, şehirlerdir. İnsanlar istedikleri kuruma, istedikleri yere rahatça ulaşamıyorsa o şehir engellidir. 21. yüzyılda herkesin, her yere ulaşabildiği bir şehir ortaya koymalıyız. İnsanlarımız şehirleri engelsizce kullanmalıdır" dedi.

ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Engellilere yönelik birçok çalışmalarının olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Daha önce "Engelimize değil, potansiyelimize bakın" projesini uyguladık. Aynı zamanda yeni hizmet binamızda Engelli Koordinasyon Birimi kurduk. Yine engelli vatandaşlarımız için ilçemizde Engelsiz Kafe ve Park yaptık. Bunların yanında yaptığımız bütün binaları engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde dizayn ettik. Engelli vatandaşlarımız için bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

HEDEFİMİZ, MUTLU BİR ŞEHİR

Türkiye'de 8.5 milyon, Samsun'da ise 11 bin civarında engelli vatandaşın bulunduğuna işaret eden Başkan Genç, "Engelli insanlarımızın hayata katılma oranları son derece düşük. Bu insanlarımızı aktif hale getirmek bizlerin görevidir. Engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde onların neler başarabildiğini çok iyi biliyoruz. Özellikle spor alında engelli sporcularımızı destekliyoruz. Kulübümüz bünyesindeki birçok engelli sporcumuz uluslararası başarılar elde etti. Daha geçen gün engelli yavrumuz Ali Topaloğlu Afrika'da iki dünya şampiyonluğu ve bir dünya 2.'liği elde etti. Şehir, herkes mutluysa yaşanabilir olur. Bu nedenle toplumun bütün kesimlerinin birlikte yaşayabildiği mutlu bir şehir inşa etmek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Genç’ten Engelli İkizlere Ziyaret

Başkan Genç’ten Engelli İkizlere Ziyaret

Başkan Genç’ten Engelli İkizlere Ziyaret

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam