Başkan Genç organlarını bağışladı

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde bugün gerçekleştirilen "Yeni Hayat" isimli belgesel filmi ile organ nakli olarak hayata tutunmayı başaran ve kendisini yaşama döndürecek kahramanını bekleyen hastaların hikayelerini gözler önüne serdi.Organ Bağışı k

Başkan Genç organlarını bağışladı

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde bugün gerçekleştirilen "Yeni Hayat" isimli belgesel filmi ile organ nakli olarak hayata tutunmayı başaran ve kendisini yaşama döndürecek kahramanını bekleyen hastaların hikayelerini gözler önüne serdi.

Organ Bağışı konulu Belgesel film tanıtımının ardından Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde kurulan organ bağış standında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Organlarını bağışladı.

Organ bağışı ile ilgili konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Bugün Trabzon'da çok anlamlı bir toplantı gerçekleştirdik. Trabzonlu hemşerilerimizin 'Organ Bağışı' konusundaki duyarlılığı adına çok anlamlı bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar organ bağışı konusunda yeterli duyarlılığa sahip olamadık. Bunu kabul etmemiz lazım. Ancak buradaki Belgesel filmde de izlediğimiz üzere bütün doktorlarımızın ve Diyanet'imizin güzel bir ittifakı var. Bu ittifakın da Kur'an'da açık ayetle beraber İnananların, bizlerin yapacağımız en hayırlı iş yeni bir hayata sebep olmaktır.

O hayatı yaşatacak olan büyük irade Allah'tır. Ancak o iradeye sahip olabilmek de biz inanan Müslümanlar için de en hayırlı işlerden biri olduğunu düşünüyorum. Çünkü Peygamber efendimizin açık Hadis'i vardır. 'Sizin en hayırlınız insanlara hayırlı işler yapanlardır.' Bu da o hayırlı işlerden bir tanesidir. Gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerekse de biz Ortahisar Belediyesi olarak, İl Sağlık Müdürlüğümüzle beraber şehrimizde artık bundan sonra bir farkındalık, bir duyarlılık oluşturmak istiyoruz.

Bunun da bir simgesi, bir gereği olarak hemen toplantının akabinde organ bağışında bulundum. Esasında daha evvel de böyle merasimlerde bulunmuştum. Ancak buradaki örnekleri izleyince ve potansiyel olarak şuanda sağlıklı olan tüm insanlarımızın da aynı risk ile karşı karşıya kalma ihtimalini düşündüğümüzde bu konuda yapılan bağışların ne kadar hayati olduğunu da bir kez daha görmüş olduk" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam