Başkan Alıcık, Türbe Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Belediye ekiplerince restorasyon çalışmalarına başlanan Sinan Dede Türbesinde incelemeler yaparak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Belediye Başkanı Haluk Alıcık Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir ile birlikt

Başkan Alıcık, Türbe Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Belediye ekiplerince restorasyon çalışmalarına başlanan Sinan Dede Türbesinde incelemeler yaparak çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Belediye Başkanı Haluk Alıcık Başkan Yardımcısı Mesut Erdemir ile birlikte Nazilli'nin önemli milli miraslarından olan Sinan Dede Türbesinde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında Fen İşleri Müdürü Sevkan Pekuğur, Proje Etüt Servisi Müdürü Bahadır Çimen, Park ve Bahçeler Müdürü Şükrü Irgat'tan bilgiler aldı. Türbede dualar okuyan Başkan Alıcık türbelerin en önemli milli ve manevi değerlerimiz arasında yer aldığını söyledi.

Nazilli Belediyesi olarak manevi ve kültürel değerlerine her zaman sahip çıktığını belirten Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Aşağı Nazilli'de bulunan Haccenbeş ve Cinibiş Harbi Şehidi Başı Kesik Halil Dede Türbelerini Belediye olarak restore edip ziyarete açtık. Allah'a şükürler olsun Sinan Dede Türbesini de restore ediyoruz" dedi. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında türbenin yapıldığı tarihteki görünümüne kavuşacağını söyleyen Alıcık, "Türbenin mevcut dış kaplamalarının tümünün sökülerek taş duvarların derzleri açıldığını restorasyon çalışmaları kapsamında ise eskitmetaş, alaturka kiremit ve eskitme derzler kullanıldığını belirtti. Türbenin içyapısında da bir dizi çalışma yapılacağını kaydeden Başkan Alıcık, Türbenin iç kısmının hattalar tarafından çini işlemeler ve eski yazılarla süsleneceğini belirtti.

Başkan Alıcık türbede yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından Türbenin yer aldığı parkta düzenleme yapılarak parkın aydınlatılacağını ve parka mobese kamera sistemleri kurulacağını söyledi.

Başkan Alıcık, Türbe Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam