Baraj inşaatı inekleri depresyona soktu

Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapılan baraj ile mevcut yerleşim yerinin sular altında kalacak olması nedeniyle yeni yerleşim inşaatında yapılan patlamalar ineklerin süt verimini etkiliyor.    Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü en yüksek gövdeli barajı

Baraj inşaatı inekleri depresyona soktu
Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapılan baraj ile mevcut yerleşim yerinin sular altında kalacak olması nedeniyle yeni yerleşim inşaatında yapılan patlamalar ineklerin süt verimini etkiliyor. 
 
Türkiye'nin en yüksek, dünyanın üçüncü en yüksek gövdeli barajı olacak olan Artvin'in Yusufeli Barajı ve HES inşaatı nedeniyle Yusufeli ilçesi sular altına kalacak. İlçe için inşaatı devam eden yeni yerleşim yerindeki patlamalar vatandaşları ve hayvanları korkutuyor. İlçenin Kazım Karabekir Mahallesinde ve yeni yerleşim yerinin yakınındaki Sultan Et ve Süt Ürünleri Tesisinde bulunan yaklaşık 40 ineğin patlamalardan etkilendikleri için süt verimlerinin düştüğü belirtildi.
 
20151122aw583550_02.jpg
 
Tesis sahibi Fatma Demirci, ineklerin patlamalardan etkilendiğini belirterek, “Yeni ilçe merkezinin alt yapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte bugüne kadar 6 kez patlatma yapıldığını burada bulunan tesis içinde çeşitli yerlerde bu patlatma sonucunda tesis binasının taşıyıcı direklerinde çatlamalar meydana geldi. Patlatma öncesinde firma tarafından bize gelip evi boşaltmamız söyleniyor. 40 adet sementa cinsi sür ineklerimiz var. Her seferinde bunları başka bir yere nakil edemiyoruz. Dolayısıyla hayvanlarımız bu patlamalardan etkileniyor” dedi.
 
Defalarca ilgili şirkete ve DSİ’ye bu konuyu dile getirdiklerini belirten Demirci, “Son olarak ta Yusufeli savcılığına başvurduk. Patlamalardan sonra inekler etkileniyor ve süt verimi azalıyor. Bu konuda gerekli kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli önlem ve yaptırımların yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
 
20151122aw583550_01.jpg
 
20151122aw583550_03.jpg
 
20151122aw583550_05.jpg
 
20151122aw583550_06.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler