Balyoz davası yeniden görülüyor

Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından yeniden görülmeye başlayan 236 sanıklı Balyoz davası 31 Mart’a ertelendi.Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davasıyla ilgili verdiği "hak ihlali" kararının ardından emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletve

Balyoz davası yeniden görülüyor

Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararının ardından yeniden görülmeye başlayan 236 sanıklı Balyoz davası 31 Mart’a ertelendi.

Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davasıyla ilgili verdiği "hak ihlali" kararının ardından emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve emekli Albay Dursun Çiçek’in de bulunduğu 236 sanığın yeniden yargılanmasına devam edildi. Anadolu Adalet Sarayı’ndaki Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Albay Dursun Çiçek, emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve emekli Oramiral Özden Örnek’in de bulunduğu 92 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada, adli emanetten getirilerek gösterilen eski bir defterin kendisine ait olduğunu belirten 1. Ordu Harekat Başkanı Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, “Defterdeki ve notlardaki çoğu el yazısı bana aittir ama içinde bana ait olmayan yazılar vardır. Bana ait olmayan yazıların bir kısmı Polis Kriminal Laboratuvarınca belirlenmiştir. Defter Harekat Başkanlığında not almak için kullandığım defterdir" dedi.

Mahkeme Başkanı Özlem Karaçam, "Nerede muhafaza ediyordunuz bunu" sorusu üzerine ise Tanyeri, "Seminerde bu deftere not aldım. Sonuç raporunu hazırlaması için proje subayına verdim ama defterin geri döndüğünü hatırlamıyorum. Proje subayının nerede sakladığını bilmiyorum ismi Tanju Poshor idi. O tarihte kendisi Kurmay Yüzbaşıydı" şeklinde konuştu.

"EV ARAMASI İZLENSİN"

Duruşmada söz alan emekli hakim Albay Ahmet Erdem ise, Hakan Büyük’ün ev aramasındaki görüntü kayıtlarının duruşmada da izlenmesini istedi. Seyredilecek kayıtlara göre güvenlik görevlilerinin tanık olarak dinlenilmesinin söz konusu olabileceğini ifade eden Erdem, “Arama sırasında suça konu flaş diskin bulunduğu çekmeceyi, aramayı yapan güvenlik görevlisi kapattıktan sonra başka bir güvenlik görevlisinin tekrar bakması yönündeki uyarı üzerine yeniden açıp baktığında bulmuştur. Bu nedenle bu görüntülerin duruşmada izlenmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Emekli Koramiral Abdullah Can Erenoğlu da yargılamanın derhal sonlandırılması gerektiğini belirterek, “Bu komployu kuranları sanık sandalyesine oturtmanızı talep ediyorum" dedi.

"Şu anda gerçekten hayatımız tutuklu durumda” diyen emekli Albay Erdem Ülgen ise şunları söyledi:

“Ben bu gün özel bir şirkete gittiğimde istenen belgeler yüzünden çalışamıyorum. Bunu biz ne kadar daha yaşayacağız. Bizler Türk halkı nezdinde beraat ettik.”

Duruşmada söz alan emekli Kurmay Albay Hanifi Yıldırım ise seçilme hakkını kullanmak istediğini belirterek, davanın bir an önce sonlandırılmasını istedi.

31 MART’A ERTLENDİ

Duruşmanın sonunda bir ara veren mahkeme, ardından ara kararını açıkladı. Adli sicil kaydının silinmesi talebinde bulunan sanıkların tamamı için mahkeme, Adli Sicil İstatistik Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma, 31 Mart 2015 günü saat 09.30’a ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam