Balkanlar'ı vuran yağmurlar Türkiye'ye uğrayacak mı?

Balkanlar'da sel felaketine neden olan kuvvetli yağış sistemi, Türkiye'nin aksi yönünde hareket ettiği için, ülkemize gelmesi beklenmiyor. Meteoroloji Uzmanı Kürşat Atalar'a göre, sel felaketine yol açan yağışlar, Balkanlar üzerindeki çok kuvvetli sistem

Balkanlar'ı vuran yağmurlar Türkiye'ye uğrayacak mı?
Balkanlar'da sel felaketine neden olan kuvvetli yağış sistemi, Türkiye'nin aksi yönünde hareket ettiği için, ülkemize gelmesi beklenmiyor.
 
Meteoroloji Uzmanı Kürşat Atalar'a göre, sel felaketine yol açan yağışlar, Balkanlar üzerindeki çok kuvvetli sistem nedeniyle yaşandı. Yağış sistemlerinin Türkiye üzerine genellikle Batı'dan geldiğini belirten Atalar, sele yol açan bu sistemin Türkiye'ye doğru hareketinin söz konusu olmadığını belirtti.
 
 
Atalar, "Bu yağışlar, kendi bölgesinde öğlen vakti oluşup yağan ‘İkindi yağmurları' dediğimiz türde yağışlar" diye konuştu. Türkiye üzerinde kuvvetli bir yağış sisteminin bulunmadığını ifade eden Atalar, önümüzdeki günlerde Artvin, Ardahan, Erzincan, Bayburt ile Erzurum ve Sivas'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini belirtti.
 
120 YILDIR BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ!
 
Bosna Hersek'te son 120 yılın en etkili yağışlarıyla birlikte nehirlerin taşması sonucu meydana gelen seller hayatı felç etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam