Balıkçıların ağına köpekbalığı takıldı!

Mersin'de ava çıkan balıkçıların ağına 2.5 metre boyunda ve 250 kiloya yakın bir köpekbalığı takıldı.   Yasak dolayısıyla Akdeniz’de 12 mil açıkta avlanan Mersinli balıkçılar, sıcak sularda yaşayan 2,5 metre uzunluğunda yaklaşık 250 kilo ağırlığında pamuk

Balıkçıların ağına köpekbalığı takıldı!
Mersin'de ava çıkan balıkçıların ağına 2.5 metre boyunda ve 250 kiloya yakın bir köpekbalığı takıldı.
 
Yasak dolayısıyla Akdeniz’de 12 mil açıkta avlanan Mersinli balıkçılar, sıcak sularda yaşayan 2,5 metre uzunluğunda yaklaşık 250 kilo ağırlığında pamuk cinsi köpek balığı yakaladı. Yakalanan dev köpek balığı, avlanma yasağının devam etmesi nedeniyle uluslararası sularda avlamayı sürdüren Mersinli balıkçıların, bu sezon ağına takılan 2. köpek balığı oldu.
 
Mersin Balık Pazarı Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, avlanma yasağı dolayısıyla 12 mil açıkta avlandıklarını belirterek, "Havaların ısınmasıyla birlikte artık köpek balıkları da ortaya çıkmaya başladı. Yakaladığımız bu balık, pamuk cinsi bir köpek balığı. Avlanmasında her hangi bir yasak yok. Bu sezon yakaladığımız ikinci köpek balığı bu. Sığ sularda pek görülmezler. Ancak biz diğer balıkları avladığımız sırada, sürünün peşinden gelerek ağımıza takıldı" dedi.
kop-001.jpg
 
Polat, yakalanan köpek balığının, büyük ve ağır bir balık olduğu için tekneye çekmekte zorlandıklarını da söyledi. Adnan Polat, köpek balığını, derneklerine kayıtlı kanser hastalarına ücretsiz olarak dağıtacaklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler