Bakan Soylu'dan şehit evine ziyaret

Bakan Süleyman Soylu, Hatay'da bir botta inceleme yaptığı sırada meydana gelen patlamada şehit olan Trabzonlu Alper Al'ın babaocağını ziyaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında botta

Bakan Soylu'dan şehit evine ziyaret

Bakan Süleyman Soylu, Hatay'da bir botta inceleme yaptığı sırada meydana gelen patlamada şehit olan Trabzonlu Alper Al'ın babaocağını ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında botta inceleme yaptığı sırada meydana gelen patlamada şehit olan sözleşmeli motorcu er Alper Al'ın Şalpazarı ilçesindeki babaevini ziyaret etti.
 
Soylu, şehidin babası Mehmet Al'ın ilçeye bağlı Üzümözü köyündeki babaevine taziye ziyaretinde bulundu.
 
Bakan Soylu, şehidin babası Mehmet, annesi Kezban, Ankara'da görev yapan Jandarma Yüzbaşı Onur Al'ın da aralarında bulunduğu 3 ağabeyi ve diğer yakınlarına taziyelerini iletti.
 
Al ailesinin evinin terasında gerçekleştirilen ziyaret, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından tamamlandı.
 
Şehidin 1 yaşındaki yeğeni Ceylan'ı kucağına alarak seven Soylu, daha sonra beraberindeki Vali Abdil Celil Öz, Trabzon Garnizon Komutanı Albay Okçin Akşit, Şalpazarı Kaymakamı Cafer Sönmez, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve diğer ilgililerle şehidin aynı mahallenin Camiyanı mevkisindeki kabrini ziyaret etti.
 
Soylu, şehidin anne, babası ve kardeşleri ile aynı araçla geldiği aile kabristanlığındaki mezarının başında dua etti.
 
Bakan Soylu, şehidin "ihtiyaç var ise ben de askere gitmeye hazırım" diyen 79 yaşındaki dedesi Ali Sait Al'ın daveti üzerine evine giderek burada aile yakınlarıyla görüştü.
 
Al ailesine her zaman yanlarında olduklarını ileten Soylu, "Biz, her ihtiyacınızda ve her durumda sizin yanınızdayız."  ifadesini kullandı.
 
Bekar olan ve 4,5 ay önce göreve başladığı öğrenilen Al, Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında 22 Mayıs'ta bir balıkçının, "can salı" adı verilen botta 2 kişinin hareketsiz yattığı ihbarı üzerine olay yerine giden sahil güvenlik ekiplerinin botta inceleme yapmaya çalıştığı sırada meydana gelen patlamada şehit olmuş, olayda bir balıkçı da yaralanmıştı.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler