Azra bebeğe sahip çıktılar

Adana'da 11 aylıkken lösemiye yakalanan Azra bebek hastalığıyla, aile ise parasızlıkla mücadele ederken, çaresiz kalan Toktaş ailesine hem devlet hem de vatandaşlar sahip çıktı.

Azra bebeğe sahip çıktılar

Adana'da 11 aylıkken lösemiye yakalanan Azra bebek hastalığıyla, aile ise parasızlıkla mücadele ederken, çaresiz kalan Toktaş ailesine hem devlet hem de vatandaşlar sahip çıktı.

Ali ve (31), Iraz Toktaş (21) çiftinin ilk çocukları Azra Sinem bebek 11 aylıkken yüksek ateş ve deri altı kanama şikayeti oldu. Aile hemen bebeklerini hastaneye götürdü. Hastane kanserden şüphelenerek aileyi Adana'da özel bir hastaneye yönlendirdi. Toktaş bir arkadaşının otomobilini alarak hemen Adana'ya geldi. Burada yapılan tetkikler sonucunda bebeğin lösemi olduğu teşhisi kondu. Osmaniye'de yeni işe başlayacak olan baba kızının rahatsızlığından dolayı işe başlayamadı. Kızının iyileşmesi için tam 40 gün otomobilde yatıp kalktı.

HARÇLIĞINI AİLEYE VERDİ

Bu arada hastane 12 bin 600 lira hesap çıkardı. Parası olmayan baba kredi kartlarındaki bütün parayı çekip hastaneye 4 bin 500 lira ödedi. Toktaş ailesinin bu çaresizliği İhlas haber Ajansı (İHA) tarafından haber yapıldı. Yapılan haberin ardından hem devlet yetkilileri hem de vatandaşlar konuya duyarsız kalmadı. Ali Toktaş'a yardım etmek için yurt dışından arayanlar oldu. Adana'dan bir kişi aileye harçlığını getirip vermesi babayı çok duygulandırdı. Ankara'dan arayan bir iş adamı ise hastane masraflarını ödemek için düğmeye bastı. Adana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da hemen harekete geçerek babaya kalacak yer ve harçlık verdi. Ailenin hastane masraflarının karşılanması için de mütevelli heyetine talepte bulundu.

BAKAN BİZZAT İLGİLENDİ

Haberi gören Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bizzat konuyla ilgilenerek Adana İl Sağlık Müdürlüğü'ne talimat verdi. Yapılan görüşme sonrası Azra bebeğe hemen bir kamu hastanesi ayarlanması için düğmeye basıldı. Yapılan çalışmada 23 Şubat günü çocuk onkoloji bölümünde bütün kamu hastanelerin dolu olduğu ancak 24 Şubat günü Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hastanın taburcu edileceği öğrenilerek Azra bebeğin kamu hastanesine yatırılması için işlemler başlatıldı. Bugün Azra bebek özel hastaneden kamu hastanesine sevk edilecek.

"İNSANLIK HALA ÖLMEMİŞ"

Baba Ali Toktaş ise yapılan haberden sonra Türkiye'den hatta yurt dışından bile telefon aldığını bir çok insanın yardım etmek için kendisine ulaştığını belirterek, "Öyle insanlar aradaki, maddi gücü çok fazla yok ama hastaneye gelip bana harçlıklarını verdi. Bu beni çok duygulandırdı. Kimi iş adamı arayıp hastaneye borcumuzu ödemek istedi. Devletimiz de yanımızda oldu. Bütün yetkililer arayıp hem yardımda bulundular hem de hastane ayarlamak için büyük çara harcadılar. Sonunda bir kamu hastanesi ayarlandı. Bugün inşallah o hastaneye geçeceğiz. Artık maddi yönden bir sıkıntı kalmayacak. Allah devletimize zeval vermesin herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah kızımda en kısa sürede sağlığına kavuşur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler