Azeri çocuk bakıcılarına fuhuş tuzağı

Adana'da, internetten tanıştıkları Azerbaycan uyruklu 2 kadını, çocuk bakıcılığı yapmaları için getirip, tehditle fuhuş yaptıran 1'i kadın 4 kişi yakalandı.Adana Emniyet Müdürlüğü'nün 2'si Azerbaycan uyruklu 3 kadına bir çetenin zorla fuhuş yaptırdığı, şe

Azeri çocuk bakıcılarına fuhuş tuzağı
Adana'da, internetten tanıştıkları Azerbaycan uyruklu 2 kadını, çocuk bakıcılığı yapmaları için getirip, tehditle fuhuş yaptıran 1'i kadın 4 kişi yakalandı.
Adana Emniyet Müdürlüğü'nün 2'si Azerbaycan uyruklu 3 kadına bir çetenin zorla fuhuş yaptırdığı, şebekenin farklı illerde de kolunun bulunduğu ihbarı yapıldı. Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 6 ay süren takibin ardından 'Topal Meral' lakaplı Aynur M. (42), eşi Haluk M. (34), Ömer A. (58) ve Osman Nevzat Ç.'nin (46) kadınlara para karşılığı zorla fuhuş yaptırdığı ve yer temin ettiğini belirledi.
 
‘Çocuğum hasta, kabul ettim'
Polisin yaptığı çalışmada, çetenin internet üzerinden tanıştıkları Azerbaycanlı ekonomik zorluklar çeken kadınları, "Çocuk bakıcılığı işi yapılıyor, bunu yapanlara da iyi maaş veriliyor" diyerek Türkiye'ye çağırdıkları belirlendi. Çalışmayı kabul eden iki kadını uçak biletlerini ve yol masraflarını karşılayıp Adana'ya getirdiklerini tespit eden polis, kadınların geceliği 150-350 lira arasında değişen fiyatlarla fuhuş yapmaya zorlandıklarını saptadı. Çete üyelerinin, fuhuş yaptırdıkları kadınları, "Cinsel ilişkiye gireceksin" yerine "Arabaya bineceksin" diyerek yönlendirdiği anlaşıldı.
Yapılan çalışmanın ardından polis, Çankırı, Ankara ve Adana'da 4 ayrı adrese eş zamanlı baskın yaptı. 4 şüpheliyi gözaltına alan polis, fuhşa sürüklenen 3 kadın da kurtarıldı.
Adana Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Azerbaycanlı kadın "Çocuğum hasta olduğu için buraya para kazanmaya geldim. Bana çocuk bakacaksın demişlerdi ancak fuhuş yaptırdılar. Önce yapmak istemedim ama mecbur olduğum için sesimi çıkarmayıp yaptım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam