'Ayşe Kaddafi' adını kullanarak dolandırdılar!

Yakın zamana kadar boş kâğıtları özel solüsyonlar ile dolara çevirdiklerini öne sürerek dolandırıcılık olaylarına imza atan Afrikalı dolandırıcılar şimdi de ‘Ayşe Kaddafi' oyunuyla sahnede... Yeni yöntemin İstanbul'daki son kurbanı müteahhit O.T. oldu. O.

'Ayşe Kaddafi' adını kullanarak dolandırdılar!
Yakın zamana kadar boş kâğıtları özel solüsyonlar ile dolara çevirdiklerini öne sürerek dolandırıcılık olaylarına imza atan Afrikalı dolandırıcılar şimdi de ‘Ayşe Kaddafi' oyunuyla sahnede...
 
Yeni yöntemin İstanbul'daki son kurbanı müteahhit O.T. oldu. O.T.'nin cep telefonundaki Tango uygulamasına ‘Slm' yazan bir mesaj gönderildi. Mesajı gönderen isim, öldürülen Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kızı Ayşe Kaddafi olarak görülüyordu. O.T., ismi ve fotoğrafı bulunan profilin gerçek sahibi olduğu zannettiği Kaddafi'nin mesajını yanıtladı.
Kısa süre sonra ise "Merhaba ben Ayşe Kaddafi, Libya lideri Muammer Kaddafi'nin kızıyım. Yardımınıza ihtiyacım var. Hazinem Gana'da bir güvenlik şirketinde gizli tutuluyor. Hazinemi başka ülkeye çıkarmam lazım. Daha fazla bilgi vereceğim. Mail adresinizi yazarsanız oradan haberleşiriz" mesajını aldı.
 
O.T. de denileni yaptı ve verilen e-mail üzerinden irtibatını sürdürdü. O.T.'ye son olarak gönderilen e-mail'de "100 kilogramlık altın külçelerim ve 9.5 milyon dolarlık servetim Gana'daki ACF Güvenlik Firması'nda bulunuyor. Servetimi Afrika dışına çıkardığınızda yüzde 30'unu size vereceğim. Bana hesaplarınızla ilgili detayları yazın. Ben de o firmayla ilgili bilgiler vereceğim" ifadesi yer aldı.
 
4 SEFERDE GÖNDERDİ
Alacağı parayı düşünen O.T., yardımı kabul ettiğini belirten bir e-mail yolladı. O.T. kendisine gönderilen "Hazineyi gönderecektik. Ancak evraklarda aksilik çıktı. Para gönderirseniz bu işlemleri yapacağız. Gönderdiğiniz para Sayın Kaddafi tarafından size ödenecek" yazılı e-mail'in ardından bildirilen hesaba 4 ayrı seferde toplam 375 bin TL gönderdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan O.T. polise başvurdu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler