Aydın’da Din Görevlileri Bilgilendirildi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, TDV'nin İslam coğrafyasında ümmetin umudu haline geldiğini belirtti. Türkiye Diyanet Vakfı ve Aydın İL Müftülüğü işbirliğinde Aydın'da görev yapan din görevlilerine yönelik olarak

Aydın’da Din Görevlileri Bilgilendirildi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, TDV'nin İslam coğrafyasında ümmetin umudu haline geldiğini belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Aydın İL Müftülüğü işbirliğinde Aydın'da görev yapan din görevlilerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Adnan Menderes Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Aydın Din Görevlileri Bilgilendirme Toplantısı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Türkiye Diyanet Vakfı'nın din görevlilerinin alınteri ile büyüyerek Türkiye'de bin şubesi ve 108 ülkedeki faaliyetleriyle uluslararası bir iyilik hareketine geldiğini kaydetti. Bilgin, vakıf olarak Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içinde ve yurt dışında, irşad, hac ve umre, müftülük, Kur'an kursu, eğitim merkezleri ve cami hizmetlerine imkânlar ölçüsünde her türlü desteği sağladıklarını belirtti. Eğitime öncelik verdiklerini vurgulayan Bilgin, "Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile Avrupa, Amerika ve Avustralya'da yaşayan gurbetçi ailelerin, din eğitimi alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2006 yılında başlayan program kapsamında bugüne kadar bin 70 öğrencinin ilahiyat fakültelerinde eğitim görmelerini sağladık. Halen 864 öğrenci UİP kapsamında öğrenimlerine devam etmektedir. Bu kapsamda bugüne kadar 273 öğrenci mezun olmuştur. Ayrıca yurt dışından 2 bin 371 Kur'ân Kursu öğrencisi, bin 683 hizmet içi eğitim kursiyeri 90 dini yüksek ihtisas eğitimi için öğrenci getirilmiştir. Eğitim kurumları ve öğrencilerinin bütün masrafları Vakfımızca karşılanmaktadır" diye konuştu.

Konuk öğrencilerin maddi ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Kayseri ve Samsun'da 7 adet Eğitim Koordinatörlüğü açtıklarını vurgulayan Bilgin, TDV'nin yurt dışında 10 ülkede 16 eğitim kurumunda halen 2 bin 954 öğrencinin eğitim gördüğünü, bugüne kadar da 4 bin 289 öğrencinin mezun olduğunu sözlerine ekledi.

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul ise, Diyanet Vakfı'nın ülkemizde din hizmetlerine önemli katkılar sunduğunu belirterek, "Vakfımız ülkemizde ve 200'e yakın ülkede bizi gururla temsil ediyor. Güzel faaliyetlere imza atıyor. Vakfımızı kuran yaşatan hizmet eden herkesten Allah razı olsun" dedi.

Programda TDV Kurumsal İletişim Müdürü Kerim Küçüksarı, vakfın faaliyetleriyle ilgili sunum yaptı.

Aydın’da Din Görevlileri Bilgilendirildi

Aydın’da Din Görevlileri Bilgilendirildi

Aydın’da Din Görevlileri Bilgilendirildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam