Atatürk’ün kaldığı oda kent müzesi olacak

Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Kasım 1937’de Elazığ’a yaptığı ziyarette kaldığı öğretmenevindeki oda kent müzesi olacak.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 77. yıl dönümü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Öğretmenevinde gerçekleştirile

Atatürk’ün kaldığı oda kent müzesi olacak

Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Kasım 1937’de Elazığ’a yaptığı ziyarette kaldığı öğretmenevindeki oda kent müzesi olacak.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Elazığ’a gelişinin 77. yıl dönümü nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Öğretmenevinde gerçekleştirilen programa, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Belediye Başkan Vekili Mustafa Asım Nazırlı, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Alay komutanı Albay Sefer Resuloğlu, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk’ün öğretmenevinde kaldığı odayı Kent Müzesi yapmayı planladıklarını ifade eden Vali Ömer Faruk Koçak, "Burayı belki de yakın zamanda bir müze haline getireceğiz. Öyle bir düşüncemiz var. Kent Müzesi olarak eski Hükümet Konağı düşünülmüştü ama oranın devamı konusunda Hükümet Konağı olarak devamı konusunda herkesten ciddi bir talep var. Orası öyle devam ederse burayı kent müzesi haline getirebiliriz. Öğretmenevi de zaten Yimpaş binasının bir bölümünü de uygulama oteli yapacağız. O ihtiyacı orası karşılamış olur. O zaman burayı daha iyi korumuş, aslına uygun olarak restore etmiş oluruz. Tabi aslına uygun bir şey yapılmış burada. Onları da temizleyip eski haline getirebiliriz" dedi.

Belediye Başkan Vekili Mustafa Asım Nazırlı ise, Atatürk’ün milli mücadele kararını Elazığ’dan verdiğini anımsatarak, "Bizleri bugünlere taşıyan ve muasır medeniyet seviyesine ulaştıran Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş Savaşı gibi onurlu bir mücadele sonrasında kurtulmuştur. Bugün her konuda olduğu gibi geçmişte de Elazığ’ın ülke kaderinde ve Kurtuluş Savaşı’nda çok farklı bir yeri ve önemi olmuştur. Bu önem Atatürk’ün Milli Mücadele kararını şehrimizde vermiş olmasından kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Törende ayrıca Atatürk ve milli mücadeleyi anlatan şiirlerin okunduğu yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Protokol üyeleri daha sonra Atatürk’ün Elazığ’a ziyaretinde kaldığı odayı ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam