Atatürk her zaman haklı

Turgut Özal Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Kariyer Günleri etkinliğine katılan TNT Türkiye Genel Müdürü Çetin Yalçın, iş hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Atatürk’ün 'Türk milleti çalışkandır, z

Atatürk her zaman haklı
Turgut Özal Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Kariyer Günleri etkinliğine katılan TNT Türkiye Genel Müdürü Çetin Yalçın, iş hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Atatürk’ün 'Türk milleti çalışkandır, zekidir' sözünün doğruluğunu çalıştığı ülkelerde gördüğünü söyleyen Yalçın, "Çalıştığım diğer ülkelerde çalışanların, mesai haricinde katiyen çalışmadıklarını, iş yetişsin diye fazladan asla çaba göstermediklerini gördüm. Biz gerçekten çalışkan bir milletiz, bunu yerinde görerek tecrübe edenlerden biriyim." dedi.
 
Program öncesi Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün’ü ziyaret eden Çetin Yalçın, yeni görevi nedeniyle Prof. Şengün’e başarı dileklerini iletti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Abdulkadir Şengün de, üniversite olarak iş hayatına katkıda bulunacak, alanında uzman bireyler yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti. TNT Türkiye Genel Müdürü Çetin Yalçın ziyaretin ardından Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında, üniversiteli gençlere hitap etti. Konuşmasında iş hayatında edindiği tecrübeleri aktaran Yalçın, gerek ticarette gerek sosyal yaşamda Türk insanının mevcut potansiyelinin farkında olmadığını ifade etti. 
 
"ATATÜRK ÇOK HAKLIYMIŞ"
 
Atatürk’ün “Türk milleti çalışkandır, zekidir” sözünü 11 farklı ülkede çalışarak oradaki milletleri gördüğünde daha iyi anladığını belirten Yalçın, şöyle devam etti: "Türkler verilen işi mesai mefhumu gözetmeden en iyisini ortaya koymak adına yapıyor. Bir çalışana sen 8 saat değil de, 12 saat çalış, senden daha iyi verim alırız deseniz, bunu kabul eder ve çalışır. Çalıştığım diğer ülkelerde çalışanların, mesai haricinde katiyen çalışmadıklarını, iş yetişsin diye fazladan asla çaba göstermediklerini gördüm. Biz gerçekten çalışkan bir milletiz, bunu yerinde görerek tecrübe edenlerden biriyim." 
 
"LOJİSTİKTE MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ"
 
Çetin Yalçın konuşmasında TNT ile ilgili bilgiler de verdi. 200’den fazla ülkede yaklaşık 70 bin çalışanıyla faaliyet gösterdiklerini belirten Yalçın, "Haftada 4,7 milyon doküman, paket ve kargo taşıyan bir şirketiz. 30 bin kara aracı, 50 uçak ve 2 bin 600 operasyon merkezi ile Avrupa, Çin, Güney Amerika, Asya Pasifik ve Orta Doğu’da hava ve karayolu ağları ile hizmet veriyoruz." dedi. 2012 yılında 7,327 milyar Euro cirolarının olduğunu ifade eden Yalçın, 2013 mali yılındaki başarısına katkıda bulunan tedarikçileri ödüllendiren Cisco tarafından Hizmet Lojistiğinde Mükemmellik Ödülü aldıklarını kaydetti. TNT şirketi gelirler bazında 228 ülke arasında 14’üncü sırada bulunuyor. Konuşmasının sonunda, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik, Türkiye Genel Müdürü Yalçın’a hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler