Artvinli nasıl turist çeker?

Artvin’in Ardanuç ilçesinde vatandaşlar turist çekmek için evleri rengarenk boyadılar.İlçenin Adakale mahallesinde evler, ilçenin turizm açısından tanıtımına katkı sağlayabileceği düşüncesiyle kaymakamlığın girişimi sonucu rengarenk boyandı.İlçenin turizm

Artvinli nasıl turist çeker?

Artvin’in Ardanuç ilçesinde vatandaşlar turist çekmek için evleri rengarenk boyadılar.

İlçenin Adakale mahallesinde evler, ilçenin turizm açısından tanıtımına katkı sağlayabileceği düşüncesiyle kaymakamlığın girişimi sonucu rengarenk boyandı.

İlçenin turizm açısından dikkat çekici hale gelmesinin amaçlandığı proje kapsamında Adakale mahallesindeki 120 evin sahipleriyle tek tek görüşülerek boyanmaları için onay alındı.

Adakale olarak bilinen Gevhernik kalesi ve İskenderpaşa Camisi gibi tarihi eserlerin yer aldığı mahalledeki evler, Artvin Çoruh Üniversitesi öğretim görevlisi Kemal Sağlam’ın öncülüğünde boyandı. Mahalle sakinleri, öğrenciler ve gönüllü vatandaşlar yaklaşık 2 ay süren çalışma sonucu evlerin yarısının dış cephelerini, kaldırım taşlarını, bahçe duvarlarını boyatarak güzel bir görünüme kavuşmasını sağladı.

Boyama işleminin bir bölümünün tamamlanmasının ardından Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Valisi Kemal Cirit’in eşi Seval Kaya Cirit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İlçe Kaymakamı Mutlu Almalı, İlçe Belediye Başkanı Yıldırım Demir’in de katımlıyla bir tören düzenledi.

Ardanuç Kaymakamı Mutlu Almalı, törende yaptığı konuşmada, herhangi bir alanda yeterince üretim olmadığı için ilçenin gelişiminin sadece turizme bağlı olduğunu gördüklerini belirtti.

Artvin Valisi Kemal Cirit de “Açılışını yaptığımız ve renk cümbüşü ile görenleri kendisine hayran bırakan evleri görmek isteyenleri Adakale’ye bekliyoruz. Ayrıca onlardan Amerika’dan sonra dünyanın en büyük kanyonu olan ve henüz keşfedilmemiş Ardanuç Cehennem Deresi Kanyonu’nu mutlaka ziyaret etmelerini isteyeceğiz. Bu değerlerimizin hem turistik hem de kültürümüzün ne kadar eskiye dayandığını gösteren özel değerlerimiz olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Burada hayata geçirilen projeyi önemsiyoruz. Adakale sakinlerinin projeyi benimsemeleri bizleri memnun etmiştir. Bundan sonra ilçeye gelecek olan turistleri evinizde misafir edeceksiniz. Çeşitli ikramlarda bulunup bu hizmetinizin karşılığında da gelir elde edeceksiniz. En çok göç veren ilçemiz olan Ardanuç’un bu proje ile göç vermemesi gereken noktaya taşımakta küçükte olsa katkı sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler