Arsin'deki okulda yeni sistem

Arsin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde güvenliği sağlamak için okul yönetimi manyetik turnike sistemine geçti. Öğrenciler kart basarak okula giriyor.   BÖLGEDE BİR İLK   Arsin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Öğrencilerin okula giriş çıkışlarını kontrol altına

Arsin'deki okulda yeni sistem
Arsin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde güvenliği sağlamak için okul yönetimi manyetik turnike sistemine geçti. Öğrenciler kart basarak okula giriyor.
 
BÖLGEDE BİR İLK
 
Arsin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Öğrencilerin okula giriş çıkışlarını kontrol altına almak, okula öğrenciler dışında kişilerin girmesini engellemek için Manyetik turnike sistemi kuruldu. Öğrencilere okuldan kendilerine verilen kartları basarak turnikelerden geçiyor ve sınıflarına gidiyor. Arsin’de ilk kez yapılan bu sistemde öğrencilerin devamsızlıkları anında takip edilerek velilere bilgilendiriliyor. Okul Müdürü Cemal Ak, okulun güvenliğini sağlamak için böyle bir uygulamaya geçtiklerini kaydetti.
 
 
 
arsin anadolu imamhatip lisesi-02
 
ÖNCE GÜVENLİK
 
Arsin Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne  bir buçuk yıl önce gelen müdür Cemal Ak, okulda yeni sistemin bölgede bir ilk olduğunun altını çizdi. 21 sınıfta 426 öğrenciye 30 öğretmenin hizmet verdiği okulda, öğrenci giriş ve çıkışlarını kontrol altına alınacak ve yabancıların girişini engellemek istedik. Ayrıca seyyar satıcıların girişi engellemiş olunacak.
 
UYGULAMA YENİ BAŞLADI
 
Turnikelerde Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğünün Toplum Yarına çalışma programından alınan hizmetli kadrosundaki işçi bekleyeceğini söyleyen Ak, “Okul Aile Birliği ve velilerin katkıları ile bu sistemi yaptık. Arsin’de ilk kez turnike kuruldu. Veli isterse öğrenci turnikeden giriş çıkış yaptığında ailesine mesaj gidecektir. Gelen veliler ve ziyaretçilerimizde düzenleyeceğimiz ziyaretçi odasında bekleyecek. Bu sistemin devamı olan kamera sistemi ile okuldan giriş çıkışları da anında takip edebileceğiz” dedi.
 
DEVAMSIZLIKLAR ANINDA TESPİT EDİLECEK
 
İki turnikenin kurulduğunu ve ihtiyaç duyulması halinde artırılabileceğini belirten Ak, “Öğrenciler turnikelerden kart basıp girecek. Devamsızlıkları da böylece takip edilecek. Gelmeyen öğrenciyi hemen tespit edip velisine ulaşabiliriz. Öğrencilerin kaçışlarını da engellemiş oluyoruz Veliler bu noktada bizi destekliyor” dedi.
 
arsin anadolu imamhatip lisesi-03
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler