Ardahanlı kadınlardan örnek davranış

 Ardahan Sema Kültür Derneği(ASEMADER) tarafından organize edilen kermes, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Çapanlar İşhanı'nda açılan kermes ev hanımlarının adeta maharetlerini sergilediği ve birbirinden farklı yemeklerin görücüye çıktığı ve gelenlerin eş

Ardahanlı kadınlardan örnek davranış
 Ardahan Sema Kültür Derneği(ASEMADER) tarafından organize edilen kermes, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Çapanlar İşhanı'nda açılan kermes ev hanımlarının adeta maharetlerini sergilediği ve birbirinden farklı yemeklerin görücüye çıktığı ve gelenlerin eşsiz lezzetleri tatma fırsatı bulduğu bir manzara ortaya çıkarttı. 
 
    Ardahanlı ev hanımlarının kendilerinin hazırlayıp satışa sunduğu kermes on gün boyunca devam edecek. Kermeste, dernek yöneticileri ve eşlerinin topladığı yardımlardan elde edilen ürünler ile ayrıca, ev hanımlarının yaptığı giysiler satılıyor. Yine ev hanımlarının yaptığı ev işi pastalar, börekler, gözlemeler, turşu ve çiğ köfte gibi birbirinden farklı yemekler de bulunuyor. Ev kadınları, burada kendi elleri ile hazırladıkları hamur işlerini satarak ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine katkı sağlıyor. 
 
    Kermesin gelirinin, ihtiyaç sahibi öğrencilere verileceğini ifade eden ASEMADER Başkanı Sevgi Sönmez, amaçlarının daha çok öğrenciye yardımda bulunmak olduğunu belirtti. Ayrıca Sönmez, "Burada gördüğünüz bütün ürünleri ev hanımları kendileri yapıyor. Herkes gönlünden kopanı yapıp getiriyor. Buradaki tüm gelirleri bizler öğrencilerimize vereceğiz. Burada herkes tam bir uyum içerisinde çalışıyor. Ev hanımlarımız en güzel yemeklerini yapıp getiriyorlar. Ayrıca kimse hiçbir karşılık beklemeden gönlünce kermesimize katkıda bulunuyor. Bizleri asıl mutlu eden olayda budur. Büyük küçük demeden herkes karşılıksız bir şekilde kermesimize yardımda bulunuyorlar. Tüm Ardahanlıları bizlerde kermesimize bekliyoruz. Gelsinler az çok herkes bir katkıda bulunsunlar. Öğrencilerimize onların da küçük bir katkısı olsun. Dernek olarak üzerinde durduğumuz öncelikli konu öğrencilerdir. Bu kermesle önceliğimiz dayanışmadır. Bu dayanışmadan oluşan gelirle öğrencilere daha nitelikli eğitim öğretim şartları oluşturmaktır. Şunun bilincindeyiz ki gelecek bu çocuklara emanet. Onun için bu emanetlere en emin şekilde sahip çıkmak başlıca görevimiz. Bu faaliyetlerde, bıkıp usanmadan çalışan tüm dernek yetkilisi ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam