Aracının depo kapağı onu ele verdi

Adana’da bir kişiye otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan sürücü, aracının olay yerinde düşen depo kapağı sayesinde 53 gün sonra yakalandı.Edinilen bilgiye göre, kaza Seyhan ilçesine bağlı Yenibey Mahallesi Eminağa Caddesi üzerinde 14 Aralık 2014 günü

Aracının depo kapağı onu ele verdi

Adana’da bir kişiye otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan sürücü, aracının olay yerinde düşen depo kapağı sayesinde 53 gün sonra yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza Seyhan ilçesine bağlı Yenibey Mahallesi Eminağa Caddesi üzerinde 14 Aralık 2014 günü sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, sabah erken saatlerinde gezmek için evden çıkan 84 yaşındaki Hüseyin Ateş’e, yolun karşısına geçmek isterken hızla gelen bir otomobil çarpıp kaçtı. Sürücü kazanın hemen ardından bir otomobile daha çarparak kaçmaya devam etti. Paniğe kapılan sürücü, Hürriyet Mahallesi’nde girdiği bir sokakta aracı terk edip kaçtı.

Bu arada, otomobilin çarptığı yaşlı adam ise hayatını kaybetti.

DEPO KAPAĞINDAN SÜRÜCÜYE ULAŞILDI

Kazanın hemen ardından olay yeri inceleme ekipleri, çalışma başlattı. Yapılan incelemede bir depo kapağı bulundu. Bu arada, Seyhan Araştırma Ekipleri hemen olayın faili meçhul kalmaması için özel bir ekip kurdu. Kurulan özel ekip depo kapağının hangi tür otomobile ait olabileceğini araştırıp yaşlı adama çarpan otomobilin cinsini ortaya çıkardı. Polis bu marka otomobiller üzerinde uygulama yapmaya başladı. Bir taraftan da otomobilde iki kazadan sonra hasar oluştuğu için polis tek tek tamircileri incelemeye başladı.

ARAÇ TERK EDİLMİŞ OLARAK BULUNDU

Bu arada polis kazaya yakın ara sokaklarda da otomobilin terk edilmiş olabileceğini düşünerek araştırma yapmaya başladı. Hürriyet Mahallesi’nden gelen bir ihbarda ara sokakta kaza yapmış ve terk edilmiş bir otomobil olduğu bildirildi. Bunun üzerine olay yerine giden özel ekip depo kapağını da yanına alarak eşleştirme yaptığında yaşlı adama kaçıp giden otomobilin aynı otomobil olduğunu belirledi. Polis hemen 01 DAF 53 plakalı otomobilin kimin üzerine kayıtlı olduğunu araştırdı. Yapılan araştırmada otomobilin kiralık olduğu belirlendi. Polis kiralama şirketine gittiğinde otomobilin en son Şahin K. (34) isimli bir kişiye kiralandığını belirledi.

KAZADAN SONRA CİNAYET OLAYINA KARIŞTI

Bu arada polis Şahin K.’nin kazadan sonra 17 Ocak 2015 tarihinde bar önünde öldürülen İsmail Akyol cinayetinde de kavgaya karışan ancak silah ya da bıçak kullanmayan şahıs olduğunu belirledi. Polis bunun üzerine zanlıyı yakalamak için operasyon başlattı. Zanlı, evine yapılan baskında yakalanarak emniyete getirildi. Zanlının yaşlı adama çarptığını doğrulayarak korkup kaçtığını söylediği öğrenildi. Zanlı sorgusunun ardından "taksirle adam öldürmek, ve cinayete neden olan kavgaya karışmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam