AP'nin kararı yok hükmündedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Kazakistan'da Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.Nazarbayev ile yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyinin ikinci toplantısına başkanlık

AP'nin kararı yok hükmündedir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Kazakistan'da Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Nazarbayev ile yüksek düzeyli stratejik işbirliği konseyinin ikinci toplantısına başkanlık yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "2017-2018 Kazakiskan'ın BM Güvenlik Konseyi'ne geçici üyeliğini destekleyecek ve elimizden geleni yapacağız. Kazakistan'ın dünyanın rekabet gücü en yüksek 50 ülkesi arasında girmesini memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Avrasya'nın iki büyük ülkesi Türkiye ve Kazakistan'ın savunma sanayiinde işbirliği konusunda yüksek bir potansiyeli var. Bugün imzaladığımız anlaşmaların ikili ilişkilerimiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum.

'KARAR BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDE'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından da Astana'da düzenlenen Kazakistan-Türkiye İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasının sonunda Avrupa Parlamentosu'nda alınan karara değindi. AP'nin kararı için "Yok hükmündedir" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Ermenistan'a barış elini geçen 23 Nisan'da ben el uzattım ama elimiz havada kaldı. Buradan Ermenilere dostluk çağrımı tekrarlıyorum tarihi tarihçilere bırakalım. Ortak çıkarlar ışığında kendimize yeni bir gelecek inşa edelim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam