Antigua ve Barbuda Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Antigua ve Barbuda vatandaşlık imkanını elde etmek isteyen kişiler “Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı” yöntemi ile vatandaşlık programına başvuru yapabilmektedir.

Antigua ve Barbuda Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Karayip coğrafyasında yer alan ve bir ada ülkesi olan Antigua ve Barbuda, Karayip Denizi’nin doğusunda yer almaktadır. Bir ada ülkesi olarak günümüzde birçok kişinin ilgisini çeken Antigua ve Barbuda, ülkeye adını veren büyük ada ve çeşitli adacıklardan oluşmaktadır.

Resmi dili İngilizce olan Antigua ve Barbuda ülkesi, bu anlamda büyük avantajları da içerisinde barındırmaktadır. Antigua ve Barbuda’nın Antigua adasındaki St. John’s ülkenin başkentidir. Son yıllarda özellikle ekonomik yöntemler ile bu ülkeden vatandaşlık edinmek daha kolay bir hale gelmiş durumdadır.

Antigua ve Barbuda vatandaşlık imkanını elde etmek isteyen kişiler “Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Programı” yöntemi ile Antigua ve Barbuda ülkesinde vatandaşlık programına başvuru yapabilmektedir. Bu program ise belirli yatırımlar yapma yöntemi ile vatandaşlık imkânı sunmaktadır ve bu şekilde yatırım yolu ile vatandaşlık elde edilebilmektedir.

CIP ismi de verilen Vatandaşlık Yoluyla Yatırım Programı, yabancı bireylere Antigua ve Barbuda vatandaşlığı kazanma imkânı da sunabilmektedir ve bu programda başvurularda belirli yatırım türlerinden birinin seçilerek yatırımın gerçekleştirilmesi gerekebilmektedir.

Program içerisinde genel olarak mülk yatırımı, devlet tahvili yatırımı ve işletme yatırımı olmak üzere çeşitli seçenekler de bulunabilmektedir. Programın ana yatırım seçenekleri arasında mülk yatırımı imkanında vatandaşlık almak isteyen kişiler Antigua ve Barbuda’da devletin sunduğu değer oranında gayrimenkul alımı yaparak vatandaşlık imkanını elde edebilmektedirler.

Ayrıca devlet tarafından seçilen otel işletmelerine ya da belirlenen işletmelere yatırım da yapılabilmektedir ve bu sayede de vatandaşlık seçeneği elde edilebilmektedir. Tüm bunlar ile birlikte devlet tarafından taahhüt verilen tahvillere yatırım yaparak da vatandaşlık almak mümkündür.

Bu yatırım ile yani devlet tahvili yatırımı ile birlikte başvuru sahiplerine vatandaşlık hakkı ülke tarafından verilebilmektedir. Antigua ve Barbuda vatandaşlığı için işletme yatırımı yöntemi de sıklıkla tercih edilebilir.

Bu yöntem ise ülkenin ekonomik gelişmesi için devlet tarafından belirlenmiştir. Bu sayede de buradan Dominika vatandaşlığı almak isteyen bireyler bu yatırım türünü de tercih edebilmektedirler.

Antigua ve Barbuda vatandaşlığı nasıl alınır konusunda vatandaşlık danışmanlık şirketleri de bu anlamda hizmetler verebilmektedir. Bununla birlikte Antigua ve Barbuda vatandaşlığı kazanmanın belirli avantajları da bulunmaktadır.

Bu avantajların arasında özellikle seyahat özgürlüğü ön plandadır çünkü Antigua ve Barbuda vatandaşlığı olan kişiler birçok ülkeye kara yolu ile vizesiz bir şekilde seyahat edebilmektedirler. Ekonomik avantajlar da bu anlamda önemli rol oynamaktadır. Antigua ve Barbuda düşük vergi oranlarına sahip ülkelerin arasında yer almaktadır.

Ayrıca Karayiplerin güzel plajları ve doğal güzellikleri ile birlikte Antigua ve Barbuda’da kaliteli bir yaşam tarzı da bu ülkede vatandaşlık almanın avantajları arasındadır. Vatandaşlığın alınması ile birlikte Antigua ve Barbuda’da ikamet etme ve çalışma hakkına da sahip olunabilmektedir.

Antigua ve Barbuda vatandaşlığı almak için çeşitli yöntemler bulunsa da vatandaşlık yoluyla yatırım programı bu anlamda ön plana çıkmaktadır. Ayrıca bu konuda profesyonel danışmanlık alınması da önerilebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler