'Anadolu Ateşi' Kuşadası'nda yandı

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde sahne alan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2 bin seyirciye unutulmaz bir gösteri sundu, ayakta alkışlandı. Gösteriyi yaptıkları yerlerin sanat eserlerini sinevizyona yansıtarak turizme de katkı sağlayan Anadolu Ateşi, Kuşadası E

'Anadolu Ateşi' Kuşadası'nda yandı
AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde sahne alan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2 bin seyirciye unutulmaz bir gösteri sundu, ayakta alkışlandı.
 
Gösteriyi yaptıkları yerlerin sanat eserlerini sinevizyona yansıtarak turizme de katkı sağlayan Anadolu Ateşi, Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde sahne aldı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin (TÜRSAB) girişimleriyle organize edilen gösteriyi 2 bin kişi izledi. Yaklaşık iki saat süren gösteri sonunda seyirciler, dansçıları ayakta alkışladı.
 
KUŞADASI'NDA 15 GÜNDE BİR GÖSTERİ
 
Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, "Anadolu Ateşi kurulduğunda, 2001 yılında Efes Antik Kenti'nde bir gösteri yapmıştık. Türkiye tarihinin en yoğun katılımlı organizasyonlarından biriydi. Bu kadar uzun aradan sonra şimdi bu kongre merkezinde gösteri yapıyoruz. Türkiye'yi sadece bildiğimiz klişe turistik değerlerinin dışında sanatla da tanıtmayı hedefleyen bir çalışma bu. Geçtiğimiz günlerde Moskova'daydık. İki gün sonra Bosna'ya oradan Çin'e geçiyoruz. Bir grubumuz ise Türkiye'de gösterilerini sürdürecek. 15 günde bir Kuşadası'nda gösteri yapacağız. Kuşadası'nı cazip kılmak, Kuşadası'na gelen misafirlere seçenek sunmak, bir de bizi özleyen yerli misafirlerimiz için güzel bir etkinlik. Umarım bu etkinlikler diğer turistik bölgelerde de yaygınlaşır. Her yerde böyle güzel salonlar yok. Antik mekanlarda gösteri yapma olanağı bulacağız. Bundan sonra sadece Akdeniz'de değil, Ege'den Akdeniz'e kadar uzanan bölgede etkinliği sürdürmeyi düşünüyoruz" dedi.
 
BAŞKAN'DAN TEŞEKKÜR
 
TÜRSAB ile Anadolu Ateşi grubuna teşekkür eden Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı, "Anadolu topraklarında pek çok uygarlık tarih öncesi ve tarih boyunca kök salmış ve kültürel bir mirası bizlere, gelecek kuşaklara bırakmış. Uluslararası bir dil olan dans, ritim, müzik ile birlikte sundukları muhteşem gösteri için Anadolu Ateşi'ne ve organizasyonu üstlenen TÜRSAB'a teşekkür ediyorum. Bu tür sanatsal etkinliklerle ilçemi, ülkemi ziyaret eden misafirlerimize binlerce yıllık tarihimizi aktarma, anlatma fırsatı buluyoruz" dedi.
 
Antalya'da iki haftada bir gösteri yapacak Anadolu Ateşi grubunun, 15 günde bir de çarşamba günleri Kuşadası'nda sahne alacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam