Alman komutandan Vali Öz'e veda ziyareti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, görev süresi dolan Trabzon Lojistik Aktarma Komutanı Kaptan Ehlerf’i makamında kabul etti. Ziyarette görevi Ehlerf’den devralacak olan Albay Stefan Hüller de hazır bulundu.Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve NATO gibi ulu

Alman komutandan Vali Öz'e veda ziyareti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, görev süresi dolan Trabzon Lojistik Aktarma Komutanı Kaptan Ehlerf’i makamında kabul etti. Ziyarette görevi Ehlerf’den devralacak olan Albay Stefan Hüller de hazır bulundu.

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve NATO gibi uluslar arası ve uluslar üstü kurumların dünya barışı ve insanlığın barış, kardeşlik ve huzur içersinde yaşamaları için önemli gayretleri olduğunu ifade eden Vali Öz, “Afganistan Barış Gücü de bu gayretin gereğini yerine getiriyor” dedi.

20141028aw228200_01.jpgVali Öz, “Bugün dünyanın pek çok bölgesinde, birçok ülkede uyumsuzluklar, çatışmalar ve bu çatışmaların etkilediği milyonlarca insan var. Türkiye de coğrafi konumu itibariyle bu sıkıntılardan en fazla etkilenen ülkelerden birisidir. Dünyada ve çevremizde yaşanan bu huzursuzlukların ortadan kaldırılması için bu uluslar arası kuruluşlar daha fazla etkin rol almalıdır. Ülkeler arası sınırların giderek kalktığı, ülkelerin çıkarlarının daha ortak olduğu küreselleşen dünyada barış içinde yaşamak için bu kaçınılmaz bir durumdur. Bu anlamda Afganistan Barış Gücü’nün çalışmalarını çok önemlidir. Bütün kurumların etkin rol aldığı barış dolu bir dünyayı hep birlikte yaşarız” dedi.

Trabzon’da görev yaptığı süre içersinde çok güzel anılarının olduğunu ifade eden Alman Komutan Ehlerf ise, “Burada gördüğümüz ilgi ve misafirperverlik bizi çok etkiledi. Kendimizi evimizdeymiş gibi hissettik. Trabzon’un bir parçası gibi görüyoruz kendimizi. Burada 3 ay görev yaptım. Bu zaman nasıl geçti anlamadım. Bize sunduğunuz şartlar çok mükemmeldi. Sizlere ve Trabzon halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Öz, ziyaretin anısına Alman Komutana gümüş telkari işlemeli fincan takımı hediye ederken, Alman Komutan da Vali’ye hediyesini takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler