Allah’ın Huzurunda Hesaplaşacağız

Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, 6 güvenlik görevlisinin işine son verirken alınan kararı protesto eden güvenlik görevlileri ve onlara destek veren arkadaşları Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktılar. Kalabalık gru

Allah’ın Huzurunda Hesaplaşacağız

Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, 6 güvenlik görevlisinin işine son verirken alınan kararı protesto eden güvenlik görevlileri ve onlara destek veren arkadaşları Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktılar.

Kalabalık grup adına açıklama yapan Abdülkadir Şeyihoğlu, haklarını hukuki yollardan arayacaklarını belirterek “Ayrıca Allah’ın huzurunda da haksız yere işten atıldığımız için sizinle hesaplaşacağız. Büyüklerimize sesleniyoruz; Arsin OSB’deki işimize geri dönmek istiyoruz” dedi.

FEDAKARLIKLA ÇALIŞTIK

2002 yılında Arsin OSB’de işe başladıklarını kaydeden Şeyihoğlu, “OSB yeni kurulduğundan görevimizin dışında başka işlerde de rızamız olmadan çalıştırıldık. Bu çalışmalar esnasında birçok kazalar geçirerek sağlık sorunu yaşadık. OSB’de de 10 yıl gibi sürede de 7 kişinin yapması gereken işi 4 kişi ile geceleri de nöbet tutarak yaptık. 10 yıl içerisinde hiçbir resmi tatil ve fazla mesai ücreti tarafımıza ödenmeden çalıştırıldık. Bu fedakarlığa rağmen şimdi ise 14 yıl sonra işten çıkarıldık” dedi.

OSB GÜVENLİK ŞİRKETİNE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Arsin OSB’nin yönetimini eleştiren Şeyihoğlu, “OSB’nin mevcut yönetimi yargısız infaz yaparak işimize son vermiştir. Bize haber vermeden, neden göstermeden, zaman tanımadan bizi bir anda kapının önüne koydular. Sözde gerekçeleri ise güvenliğe ayrılan maliyeti düşürmek olduğu söylendi. Ama güvenlik şirketine ödenen miktar bizim dönemimizdeki maliyetten daha fazladır.  Bu bir gerekçe değil, olsa olsa yaman bir çelişki olur veya OSB’nin güvenlik şirketine peşkeşi olur” diye konuştu.

1-617.jpg

SİZ AYNI ZORLUKLARI YAŞADINIZ MI?

Şeyihoğlu, “Devletin  imkanlarıyla istikbalinizi kazandığınız işyerleriniz elinizden alınırsa siz ne yaparsınız? Ailenize ekmek getirememenin ne olduğunu düşündünüz mü? Siz hiç çocuğunuz tarafından ‘Neden işten çıkarıldın baba’ sorusuna muhattap olmanın psikolojisini yaşadınız mı? 14 yıl sonra işten atılmanın zorluğunu yaşadınız mı? Bu yaştan sonra kimin yanına gidip ekmek istemenin zorluğunu bilir misiniz” şeklinde konuştu.

İŞİMİZE GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ

Şeyihoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Biz hakkımızı hukuk çerçevesinde arayacağız. Ayrıca rızık verici ve adil olan yüce Allah’ın huzurunda sizinle hesaplaşacağız. Buradan büyüklerimize seslenmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım, Çalışma Bakanım, Milletvekillerim, Valim, Büyükşehir Belediye Başkanım, TTSO Başkanım ve Arsin Belediye Başkanım haksız yere elimizden ekmeğimizin alındığını lütfen duyun. Nedensiz olarak atıldığımız işimize geri dönmek istiyoruz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler