Akıllı telefonlar kaza riskini arttırıyor

MOGDER Başkanı Selvi, bir açıklama yaparak, seyir halindeyken cep telefonu kullanmanın oluşturabileceği tehlikelere dikkat çekti.KAZA YAPMA RİSKİ 23 KAT ARTIYORSon dönemde giderek yaygınlaşan ve birçok kolaylık sağlayan akıllı telefonların direksiyon başı

Akıllı telefonlar kaza riskini arttırıyor

MOGDER Başkanı Selvi, bir açıklama yaparak, seyir halindeyken cep telefonu kullanmanın oluşturabileceği tehlikelere dikkat çekti.

KAZA YAPMA RİSKİ 23 KAT ARTIYOR

Son dönemde giderek yaygınlaşan ve birçok kolaylık sağlayan akıllı telefonların direksiyon başında kullanılmasının kaza oranını arttırdığını ifade eden Selvi, şunları kaydetti: “Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, son dönemde gerçekleşen trafik kazalarının nedenlerinden birisi de akıllı telefonlar. Sosyal medyayı takip etmek ya da mesajlaşmak isteyen sürücülerin kaza yapma riski 23 kat artarken, birini aramaya çalışmak 2,8 ve çalan telefona ulaşmaya çalışmak bu riski 1,4 oranında artırıyor. Yapılan araştırmalara göre, araç başındayken cep telefonuyla ilgilenen sürücülerin yüzde 77’si yaptıklarının yanlış olmadığını düşünüyor ve tehlikenin farkında değil.”

"SÜRÜCÜLER HASSASİYET GÖSTERMELİ"

Bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yapılması gerektiğinin altını çizen Selvi, "Kazaların önüne geçilmesi açısından sürücülerin bu konuda kamu spotları, açık hava reklamları ve yapılacak haberler ile bilinçlendirilmesi gerekiyor. Hayatta hiçbir olayın insan sağlığından daha değerli olduğunu düşünmüyor ve sürücülerin bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler