Akçaabat Fen Lisesi Ankara’da yarışacak

46.TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrenciler Arası Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışması Sergisinde on il arasından birinci olan Akçaabat Fen Lisesi Ankara’ya da iddialı gidecek.Ülkemizin bilim alanında en prestijli yarışması TÜBİTAK Türkiye Finaline katılacak

Akçaabat Fen Lisesi Ankara’da yarışacak

46.TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrenciler Arası Araştırma Projeleri Erzurum Bölge Yarışması Sergisinde on il arasından birinci olan Akçaabat Fen Lisesi Ankara’ya da iddialı gidecek.

Ülkemizin bilim alanında en prestijli yarışması TÜBİTAK Türkiye Finaline katılacak ekip Kağan İnan, Burak Çetinkaya, Ömer Akyüz adlı 10.Sınıf öğrencilerinden oluşurken danışman öğretmenliklerini ise okul Fizik Öğretmeni Ali Tüylü ve Bilgisayar Öğretmeni Musa Değirmenci yapıyor.

Daha öncede aynı ekip ODTÜ 12.Robot Yarışmalarında Üniversitelerle yarışmış ve özel ödüle layık görülmüştü.

Akçaabat Fen Lisesinde kurulan ARGE ekibine de başkanlık yapan okul müdürü Ali Balta yaptığı açıklamada, “Amacımız günümüzün önemli bir sorunu olan can ve mal güvenliğine elektronik, bilgisayar ve mekaniği birleştirerek mikroişlemci ve yazılım temelli etkili bir çözümü sunmaktır. Ortamı algılamada kızılötesi, ses, uzaklık, gaz, ultrasonik sensörler ve ortamın resmini çekmek için kamera kullandık" dedi.

1-322.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam