Akar’dan Lgbt’lilere Sert Tepki

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, İstanbul Taksim’de ‘Trans onur yürüyüşü’ gerçekleştiren LGBT üyelerinin ‘Şaban’la Recep’in aşkına Ramazan engel olamaz’ yazılı pankartı açan LGBT’lileri yaptığı açıklama ile sert b

Akar’dan Lgbt’lilere Sert Tepki
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, İstanbul Taksim’de ‘Trans onur yürüyüşü’ gerçekleştiren LGBT üyelerinin ‘Şaban’la Recep’in aşkına Ramazan engel olamaz’ yazılı pankartı açan LGBT’lileri yaptığı açıklama ile sert bir şekilde kınadı. 
Akar, LGBT üyelerinin açtığı pankartın İslam inancına aykırı bir şekilde Müslümanlara hakaret içerdiğini belirterek, yapılan eylemde LGBT üyelerinin dini değerlere saygısızlık yaptığını kaydetti. Akar, “İslami değerlere karşı küçük düşürücü tavırlar asla kabul edilemez bu eylemi yapanların gerçek amacı İslam’ın yüce değerlerine hakaret, fikir ve inanç hürriyetini yok saymaktır. Dinlere, peygamberlere insanların kutsal değerlerine yönelik hakaretler, fikir ya da eleştiri hürriyeti olarak görülemez. Hakaret içeren yaklaşımlar tam tersine düşünce, inanç ve eleştiri hürriyeti zeminini tahrip etmektir. Biz bu ve bunun gibi provakatif hareket içeren eylemleri içinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan’ın huzurunu bozmalarına izin vermeyeceğiz. Bunun çok açık bir kışkırtma olduğunu görüyoruz bir düşünceye bir fikre hakaret etmek o hakaret edenin acizliğini ve haksızlığını ortaya koyuyor. İslam’a ve dini değerlere hakaret edenler hep var olmuştur. Biz İslam dinin kutsallarına hiçbir şekilde laf söyletmeyiz, buna müsaade etmeyiz. Bununla ilgili olarak da her türlü tepkimizi meşru yollardan gösteririz ama asla şiddete başvurmayız. Bunların ideolojisinde ahlaksız ve hukuksuz bir toplum özlemi var. Böyle din ve ahlak düşmanı bir eylemi lanetliyor, yapılan bu provokatörlüğe tüm halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler