AK Parti’den sonra CHP’den de Gümrükçüoğlu'na destek; "Endişelerini bizde taşıyoruz"

Başkan Gümrükçüoğlu'nun yüksek kat sitemine CHP İl Başkan Güngör'den destek geldi.

AK Parti’den sonra CHP’den de Gümrükçüoğlu'na destek; "Endişelerini bizde taşıyoruz"

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Yüksek kat tartışmalarına CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör de katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na destek verdi; “Endişelerine bende katılıyorum”


Hafta başında Trabzon’da ‘yüksek kat’ polemiği’ yaşandı. Bu polemiğe Trabzon geçen yıldan da alışık.. Çünkü o dönemde de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye başkanlarını kararlara uyun uyarısında bulunmuştu.

Bu uyarıya ilçe belediye başkanları uymamışki Başkan Gümrükçüoğlu tekrar hafta başında, “Yüksek kat konusunda kararlar aldık bunlara uyulmuyor. Çukurçayır, Kaşüstü, Yıldızlı ve Yomra’da büyük imar yanlışlıkları yapılıyor. Bugün Kaşüstü, Çukurçayır gibi beton mezarlığıdır” çıkışında bulundu.

Buna ilk desteği Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi verdi. Revi, “Sayın Gümrükçüoğlu gerekçelerinde haklıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın olduğu gibi Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bu konuda hassasiyeti vardır. Başkanımız Gümrükçüoğlu’nun yanındayız” dedi.



Bu açıklamalar sonrası yine Gümrükçüoğlu gibi Ak Partili olan Yomra’nın Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu cevap vermezken sanki bu açıklamalara gönderme yaparcasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terörle ilgili videosunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Öte yandan yüksek kat polemiğine CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör de katılarak Başkan Gümrükçüoğlu’na cevap verdi.

2 dönem Trabzon’da meclis üyeliği yaptığını ifade eden Güngör, “Trabzon’da imar konusunda çok büyük yanlışlar var. Büyükşehir belediye başkanı Gümrükçüoğlu sonuna kadar haklıdır. Ama müdahale etmesi gerekirdi. 
Deniz kenarında 30-35 katlı binalar yükseliyor. Bunlara nasıl izin verilir? Gümrükçüoğlu’nun endişelerine katılıyorum”
dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam