Ailelerin buruk sevinci

Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in vahşice öldürülmesi, bir kişinin de yaralanması olayıyla ilgili 16 şüphelinin yakalanması, katledilen gençlerin ailelerinde buruk bir sevinç y

Ailelerin buruk sevinci
Diyarbakır'da IŞİD bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyat Güneş'in vahşice öldürülmesi, bir kişinin de yaralanması olayıyla ilgili 16 şüphelinin yakalanması, katledilen gençlerin ailelerinde buruk bir sevinç yaşattı.
 
Kurban Bayramı'nda bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken uğradıkları saldırıda hayatını kaybeden Börü ve arkadaşlarının aileleri, 16 şüphelinin yakalanması sonrasında yaşadıklarını anlattı.
 
Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun olayla ilgili açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
 
"16 kişinin yakalanması yetmez, bu işi organize edenlerin de yakalanıp yargılanmasını istiyorum. Bu iş 16 kişiyle sınırlı değil" diyen Börü, olayın arkasındaki herkesin cezalandırılması gerektiğini kaydetti.
 
“NASIL BİR EVLAT YETİŞTİRDİNİZ Kİ BÖYLE VAHŞİ”
 
IŞİD'i bahane ederek Diyarbakır'daki tesettürlülere ve sakallılara saldırdıklarını dile getiren anne Hatice Börü de katledilen oğlunun bir karıncayı bile incitmekten çekindiğini anlattı.
 
Oğlunun fakirlere kurban eti dağıttığı sırada uğradığı saldırıyla şehit olduğunu aktaran Börü, şöyle devam etti:
 
"Ailelerine söyleyeceğim şey şudur; nasıl bir evlat yetiştirdiniz ki böyle vahşi, insanlıktan nasibini almamış biri olmuşlar. Dün gece hiç uyumadım. Yasin yeni katledilmiş gibi aynı vahşete yeniden uğramış gibi o acıyı yeniden yaşadım, acım tazelendi. Yasin onlardan değildi, onlara taş atmadı, kimseye kötü söz söylemedi. Yasin Müslüman’dı. İki dünyada da hakkımı arayacağım."
 
"Bunların yakalandığını duyduğumuzda çok mutlu olduk"
 
Oğlunun öldürülmesiyle ilgili 16 kişinin yakalandığını duydukları zaman çok mutlu olduklarına işaret eden Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.
 
Olayla ilgili 16 kişinin yakalandığı müjdesini AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz'dan aldıklarını aktaran Gökgöz, şunları dile getirdi:
 
"Bunların yakalandığını duyduğumuzda çok mutlu olduk. Sanki evimizde bayram vardı. Katiller yakalandığı için çok sevindik. Sanki oğlum şehit olmamış gibi hissettim. Olayın ardından 52 gün geçti, ama sonuçta güzel bir şey oldu."
 
AİLELERDEN MEZARLIK ZİYARETİ
 
Olayda yaşamını yitiren Yasin Börü ve Hasan Gökgöz'ün ailesi, kaybettikleri evlatlarının mezarını ziyaret etti. Burada çocukları için dua eden aileler, gözyaşı döktü. Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü fenalık geçirdi.
 
Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz de oğlunun mezarı başında yaptığı konuşmada, "Rahat uyuyun. Sizi katledenler yakalandı" dedi.
 
VAHŞİCE KATLEDİLMİŞLERDİ
 
IŞİD bahanesiyle Kurban Bayramı'nın 4. gününde Diyarbakır'da düzenlenen olaylarda hayatını kaybeden Yasin Börü (16), Hasan Gökgöz (26), Hüseyin Dakak (19) ve Riyat Güneş bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini yoksullara dağıtırken bir grubun saldırısına uğramış, gençler sığındıkları binanın 3. katından atılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam