Afrika sıcakları kavuracak

Meteoroloji önümüzdeki bir hafta boyunca Afrika sıcaklarının etkili olacağını bildirdi.

Afrika sıcakları kavuracak

Meteoroloji tahimlerine göre Türkiye bir hafta boyunca Afrika'dan gelecek sıcakların etkisine girecek. 

Meteoroloji uzmanları, Türkiye’nin yarından itibaren bir hafta boyunca Kuzey Afrika üzerinden gelecek kuvvetli sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağının tahmin edildiğini belirterek, Akdeniz Bölgesi’nde termometrelerin 40 dereceyi aşacağı uyarısında bulundular.

Adana Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin yarından itibaren batı bölgelerinden başlayarak Kuzey Afrika üzerinden gelecek sıcak hava dalgasının etkisine gireceği bildirildi. Sıcakların önümüzdeki 1 hafta boyunca etkisini arttırarak, Akdeniz Bölgesi’nde de etkili olmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ile 9 derece üzerinde seyredeceği kaydedildi. Sıcak hava dalgasının 24 Haziran 2016 tarihine kadar devam edeceği belirtilen açıklamada, “Bölgemizde sıcaklıkların, Adana ve Osmaniye’de 40-41, Mersin’de (Mut, Silifke, Tarsus) 39-40, Hatay’da (Kırıkhan, Kumlu) 40-42, Kilis ve Gaziantep’te ise 38-40 dereceye ulaşması tahmin ediliyor. Sıcak hava dalgası sebebi ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam