Adanada Profesörü Kaçıran İki Kişiyi Adana Polisi Yakaladı

Adana'da profesörün kardeşi tarafından 760 bin lira dolandırıldıklarını ileri sürüp Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Hasan Zeki Aksu'yu kaçıran iki kişi Adana polisi tarafından yakalanıp Şanlıurfa'ya götürüldü. Edinilen bilgiye gö

Adanada Profesörü Kaçıran İki Kişiyi Adana Polisi Yakaladı

Adana'da profesörün kardeşi tarafından 760 bin lira dolandırıldıklarını ileri sürüp Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Hasan Zeki Aksu'yu kaçıran iki kişi Adana polisi tarafından yakalanıp Şanlıurfa'ya götürüldü.

Edinilen bilgiye göre olay Sarıçam ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları bölümünde görevli Prof. Dr. Hasan Salih Zeki Aksu, 4 gün önce eve gelmedi. Aile, Aksu eve gelmeyince polise giderek başvurdu. Yapılan başvurunun ardından bu kez Aksu'nun kardeşi Ümit Aksu'ya telefon geldi. Telefondaki şahıslar "ağabeyin elimizde, bizi dolandırdığın 760 bin lirayı ver" dedi. Bunun üzerine Ümit Aksu bu durumu polise bildirdi. Polis telefon sinyallerinden profesörü kaçırdığını ileri sürdüğü şahısların Mersin'de olduğunu belirledi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri Mersin'de şahısların olduğu eve operasyon yaparak Mehmet Akif B. ile Ramazan B.'yi yakaladı. Zanlılar ifadelerinde ilaç ithalat ve ihracatı yaptıklarını, profesör Aksu'nun kardeşi Ümit Aksu'nun kendilerine yurt dışından ilaç getireceğini söyleyerek 760 bin lira para aldığını ancak aradan uzun zaman geçmesine rağmen ne ilaçların geldiğini ne de parayı geri verdiğini bu nedenle profesörü kaçırdıklarını, onu da Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi'nde tuttuklarını söyledi. Bunun üzerine polis, Şanlıurfa polisi ile irtibata geçerek verilen adrese gönderdi. Polis verilen adrese baskın yaptığında evin bodrumunda eli kolu bağlı ve ağzı kapatılmış bir şekilde Aksu'yu buldu. Profesör polisler tarafından kurtarıldıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilip emniyete götürüldü. Adana'da yakalanan zanlılar ise sorgulandıktan sonra Şanlıurfa'ya gönderildi. Zanlılar sağlık kontrolünden geçirilirken basın mensuplarına profesörü kaçırmadıklarını, kardeşinin kendilerini 760 bin lira dolandırdığını, bu parayı almak için konuşmaya çağırdıklarını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam