Adana ABD Büyükelçisinden Türkiye'ye Övgü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi John R. Bass, Türkiye Hükümeti ve halkını, Suriyeliler konusunda gösterdikleri cömertlikten ve 2 milyona yakın Iraklı, Suriyeli ve Afgan mülteciye ev sahipliği yaptıklarından ötürü takdir etti.Adana Val

Adana ABD Büyükelçisinden Türkiye'ye Övgü
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi John R. Bass, Türkiye Hükümeti ve halkını, Suriyeliler konusunda gösterdikleri cömertlikten ve 2 milyona yakın Iraklı, Suriyeli ve Afgan mülteciye ev sahipliği yaptıklarından ötürü takdir etti.
Adana Valisi Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret eden Büyükelçi Bass, ilk olarak şeref defterini imzaladı. Gazetecilerin, Fransız Cumhurbaşkanı François Hollande’nin dinlenmesine yönelik sorduğu bir soruyu yanıtlayan Bass, Washington’daki yetkililerin bu konuda zaten açıklama yaptığını, onların dinlenmesi gerektiğini ifade etti.
Adana Valiliği’ne ve ABD Konsolosluğu’na, üniformalı askerlere verilen desteklerden ve Suriye krizi konusunda ortak çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Büyükelçi Bass, Türkiye Hükümeti ve halkını, Suriyeliler konusunda gösterdikleri cömertlikten ve 2 milyona yakın Iraklı, Suriyeli ve Afgan mülteciye ev sahipliği yaptıklarından ötürü takdir etti.
Türkiye’nin bu cömertliğinin, ABD’nin yaklaşık 4 milyar doları bulan yardımlarının Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ve aynı zamanda Türkiye’nin kapasitesine sahip olmayan diğer ülkelerde bulunan Suriyeli mültecilere yardım edilmesini sağladığını söyleyen Büyükelçi Bass, şöyle devam etti:
“Şartlar el verdiğinde, bu mültecilerin kendilerini güvende hissettiği anda ülkelerine dönebilecek ortama kavuşmalarını destekliyoruz. Siyasi bir çözüm yoluyla hem Türkiye hükümeti hem diğer hükümetlerle çok yakın bir işbirliği içinde bu konu üzerinde çalışmalarımızı yürütüyoruz".

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler