Ada çayı ile terlemeye son

Sıcak ve nemli havanın yol açtığı aşırı terleme günlük hayatta bir takım olumsuzluklara yol açıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Ömer Coşkun, "Oturduğumuz yerde olsun, çalışırken olsun hatta gece uyurken bile aşırı terlemeler gözlenmektedir. Sıcak ha

Ada çayı ile terlemeye son

Sıcak ve nemli havanın yol açtığı aşırı terleme günlük hayatta bir takım olumsuzluklara yol açıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Ömer Coşkun, "Oturduğumuz yerde olsun, çalışırken olsun hatta gece uyurken bile aşırı terlemeler gözlenmektedir. Sıcak havanın etkisiyle artış gösteren terlemelerde vücut ısısını korumak, rahat bir gün ve gece geçirmek için ada çayı son derece etkilidir. Ada çayı aşırı terlemenin önüne yüzde 50 oranında geçebilir. 21 gün boyunca düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde kişiler istenilen sonuca ulaşabileceklerdir. Yumuşak ve tatlı bir tadı olan adaçayı taze, kurutulmuş yapraklar veya toz şeklinde yıl boyunca bulunabilir" dedi.

Ölçülü kullanmak önemli

Ada çayının önemine dikkat çeken Dr. Coşkun, "Tarih boyunca hem gıda olarak hem de sağlığa faydaları ile bir tedavi aracı olarak geniş çaplı kullanılmıştır ve günümüzde artarak kullanılmaya devam edilmektedir. Ada çayını, bir fincan kaynar suda demlendirin ve günde 2 defa için. Fazla miktarda tüketildiğinde mideyi rahatsız edebilir, tansiyonu yükseltebilir, rahim kaslarını uyardığından gebelik süresince kullanılmamalıdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler