85 yaşında fotoğrafçılığı bırakamıyor

Zonguldak'ta, 1952'de fotoğraf stüdyosu açarak fotoğrafçılığa başlayan 85 yaşındaki Cevdet Turan, ilerlemiş yaşına rağmen mesleğini sürdürüyor. Turan, dijital teknolojiye ayak uyduramasa da tutku haline gelen fotoğrafçılığı bırakamadığını söyledi.Uzunmehm

85 yaşında fotoğrafçılığı bırakamıyor

Zonguldak'ta, 1952'de fotoğraf stüdyosu açarak fotoğrafçılığa başlayan 85 yaşındaki Cevdet Turan, ilerlemiş yaşına rağmen mesleğini sürdürüyor. Turan, dijital teknolojiye ayak uyduramasa da tutku haline gelen fotoğrafçılığı bırakamadığını söyledi.

Uzunmehmet Caddesi'ndeki fotoğraf stüdyosunda oğluyla birlikte çalışan Cevdet Turan, gençliğinde hobi olarak fotoğraf çekmeye başladığını, askerlik dönüşünde ise Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde ilk fotoğraf stüdyosunu açtığını söyledi. 4 yıl sonra Zonguldak'a taşınarak şimdi çalıştığı fotoğraf stüdyosunu açtığını belirten Cevdet Turan, yanında çalışan birçok kişiyi mesleğe kazandırdığını söyledi. Fotoğrafçılığı sevdiğini, bu yüzden bırakamadığını anlatan Cevdet Turan, şöyle konuştu:

"Çalışmaktan vazgeçmedim. Elim ayağım tutuyor. Tabii şimdi teknoloji değişti. Eskiden fotoğrafçılık daha farklıydı. Aile fotoğrafları çekerdik; ama şimdi o zevk yok. Çünkü cep telefonları var. Eskiden amatör fotoğrafçılar evlerinde karanlık odalar yapmaya çalışıyorlardı. Şimdi herkes cep telefonuyla çekiyor. Dijital çıktı ve fotoğrafçılık bitti. Gelecek kuşaklarda fotoğrafçılık giderek bitecek ve dükkanlarımızı kapatmak zorunda kalacağız. Şu anda bile ben de dahil olmak üzere birçok fotoğrafçı arkadaşımız zor durumda. Ben biraz da yeni teknolojiye ayak uyduramadım. Hala eski makinelerle çalışıyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam