5 metrekarelik odada yaşam mücadelesi

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Gaziantep’e yerleşen 5 kişilik Hadri ailesinin 5 metrekarelik odada verdiği yaşam mücadelesi, yürekleri sızlatıyor. Çocuklarını okula gönderecek ve tedavi ettirecek gücü olmayan anne Fatma Hadri, yetkililerden yardım

5 metrekarelik odada yaşam mücadelesi

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Gaziantep’e yerleşen 5 kişilik Hadri ailesinin 5 metrekarelik odada verdiği yaşam mücadelesi, yürekleri sızlatıyor. Çocuklarını okula gönderecek ve tedavi ettirecek gücü olmayan anne Fatma Hadri, yetkililerden yardım bekliyor.

Yaklaşık 8 ay önce Suriye’den gelerek Gaziantep’e yerleşen ve hayırsever bir vatandaş tarafından kendilerine tahsis edilen odada yaşam mücadelesi veren Hadri ailesinin dramı, görenleri hayrete düşürüyor. Mutfak ve tuvalet ihtiyaçlarını dışarıda yapılan küçük yerde karşılayan aile, kaldıkları 5 metrekarelik odayı ısıtmakta zorluk çekiyor.

Komşuları tarafından kendilerine verilen küçük bir televizyonları olan ailenin 3 çocuğunda gribal enfeksiyon bulunuyor. Hiçbir yerden yardım ve destek almadıklarını belirten aile bireyleri, bazen karınları aç uyuduklarını söyledi. Hasta çocuklarını maddi imkansızlık nedeniyle hastaneye götüremediğini söyleyen Fatma Hadri, çocuklarının tedavi edilmesini ve okula gönderilmesini istedi.

Karagöz mahallesinde ikamet eden ailenin en büyük destekçisi olan Mahalle Muhtarı Mehmet Çeteci, ailenin hiçbir gelir kaynağının olmadığını belirterek şunları söyledi: “Eskiden bu evde tek aile otururken, şu an 4 odada 4 aile oturuyor. Ev kirasını mal sahibi almamakla beraber, günlük 20 TL’ye çalışan bir aile reisi 5 çocuğa ne verebilir? Bu aile iki kaşık da olsa sıcak çorba alıyor. Fakat benim mahallemde bulunan bazı kesimlerin ekmek ve gıda yardımı oluyor. Ama bu devamlı değil, aralıklı yapılıyor"

"ÇOCUKLARI HASTANEYE GÖTÜREMİYORUM"

Üç çocuğu olan ve dördüncü çocuğuna gebe olan Fatma Hadri, “Burada çok sıkıntı çekiyoruz. Benim çocuklarım çok hasta. Çocuklarım grip, hastaneye götüremiyorum. Buradan başka ev olursa bizim için çok iyi olur” dedi.

"OKULA GİTMEK İSTİYORUZ"

Okul çağı gelmesine rağmen okula gidemeyen 10 yaşındaki Sene ve 8 yaşındaki Halit Hadri de, bu evde yaşamak istemediklerini ifade ederek, tedavi olmak ve okula gitmek istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler