5 madenin üretimi durduldu

Zonguldak’ta iş sağlığı ve güvenliği yönünden eksikler görülen beş adet maden ocağında üretim durduruldu. Bir süre önce Zonguldak’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri Zonguldak kömür havzasında iş sağlığı ve güvenliği denetimlerini sü

5 madenin üretimi durduldu
Zonguldak’ta iş sağlığı ve güvenliği yönünden eksikler görülen beş adet maden ocağında üretim durduruldu.
 
Bir süre önce Zonguldak’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri Zonguldak kömür havzasında iş sağlığı ve güvenliği denetimlerini sürdürüyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu, redevans ve taşeron maden ocağı işletmelerini denetleyen 18 müfettiş, yapılan denetimler sonucu eksiklik görülen 5 maden ocağında üretimi durdurdu.
Eksikliklerin giderilmesi için durdurulan ocaklarda, işçiler ve iş güvenliği yönünden önlemlerin alınması bekleniyor. İHA’ya konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürü Gönül Demirsu ise Zonguldak havzasındaki tüm ocakların denetleneceğini ifade etti.
 
“OCAKLAR KAPATILMIYOR, ÜRETİM DURDURULUYOR”
 
Maden ocaklarının üretimine son verilmediğini, eksikliklerin giderilmesi için yalnızca üretimin bir süreliğine durdurulduğunu ifade eden Demirsu, şunları söyledi:
“Pazartesi günü 18 müfettiş geldi. Ayın 11’inde gelerek denetimlere başladılar. Zonguldak’ta TTK, redevanslı sahalar ve taşeronlara ait bütün ocaklar denetleniyor. Denetim sonucunda işçilerin sağlığını ve iş sağlığını tehdit eden unsurlar olursa da üretim durduruluyor. Tehlike arz eden eksiklikler nedeniyle ocaklar üretimi durduruluyor. Zonguldak’taki TTK, taşeron ve redevanslı sahaların tamamı denetlenene kadar burada çalışmalarını sürdürecekler. Denetimler iki veya üç hafta sürebilir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler