34 Tüketicinin Sorunu Çözüldü - Aydın haberleri

Aydın Ticaret İl Müdürlüğü'nce geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde yapılan çalışmalarda 34 tüketici sorununun çözüldüğü belirtildi. Aydın Ticaret İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikayetlerinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu

34 Tüketicinin Sorunu Çözüldü - Aydın haberleri

Aydın Ticaret İl Müdürlüğü'nce geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde yapılan çalışmalarda 34 tüketici sorununun çözüldüğü belirtildi.

Aydın Ticaret İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikayetlerinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Ticaret Bakanlığı'nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.

2016 yılı Ocak ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 22 adet olarak gerçekleşti. Bu şikâyetlerin 12'si çeşitli bankacılık hizmetleri, 1'i işyeri dışında kurulan sözleşme ve 9'u ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 3'ü cep telefonu, birer adet mobilya, buzdolabı, elektrikli engelli aracı, elektrikli motosiklet, İngilizce eğitim seti ve inşaat sözleşmesinden oluştu.

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığınca Ocak ayı içinde 13 Ocak 2015 ve 28 Ocak 2015 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 25'i tüketici lehine, 5'i tüketici aleyhine ve 4'ü bilirkişi ataması olmak üzere toplam 34 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı.

Piyasa gözetimi ve denetimi çalışmaları kapsamında ise 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde Efeler, Germencik ve Sultanhisar ilçelerinde 10 işyerinde 38 üründe denetim yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler