28 yıldır gazeteleri panodan okuyorlar

Yerel gazete satışının yaygın olarak yapılmadığı Çankırı’da vatandaşlar, 28 yıldır kentin en işlek caddesine kurulan panolardan gazete okuyor.4 yerel gazetenin bulunduğu Çankırı’da yerel gazeteler bayilerde yaygın olarak satılamıyor. Gazete okumak isteyen

28 yıldır gazeteleri panodan okuyorlar

Yerel gazete satışının yaygın olarak yapılmadığı Çankırı’da vatandaşlar, 28 yıldır kentin en işlek caddesine kurulan panolardan gazete okuyor.

4 yerel gazetenin bulunduğu Çankırı’da yerel gazeteler bayilerde yaygın olarak satılamıyor. Gazete okumak isteyen vatandaşlar, kentin en işlek caddelerinden olan Karatekin Park meydanında kurulan panolardan haber alıyor. Gazetelerden ücretsiz yararlanan vatandaşlar, aynı zamanda alanda bir araya gelerek haberleri değerlendirme fırsatı buluyor.

Panolardan gazete okumanın 28 yıllık bir geçmişi olduğunu ifade eden Aydın Demiröz, o dönemlerde gazetecilik yaptığını ve hazırladığı haberlerin daha geniş kitlelere ulaşması için dönemin Belediye Başkanı Mustafa Kale ile birlikte panoları kurduklarını anlattı. Demiröz, 28 yıldır devam eden uygulamanın Çankırılılar için bir geleneğe dönüştüğünü belirtti.

"BAŞKA ÖRNEĞİ YOK"

Gazete okuma panolarının Türkiye’de başka bir örneğinin olmadığını ifade eden Demiröz, "Sabah erken saatlerde bu panolara 4 yerel gazete asılıyor. Gece geç saatlere kadar vatandaşların okuması için bekletilen gazeteler, diğer gün yenisi ile değiştiriliyor. Bu uygulama benim gazeteci olduğum dönemden beri 28 yıldır aralıksız devam ediyor. Bu uygulama ile hem halkımız gazetelere ulaşıp, kentte olup bitenden haberdar oluyor, hem de yerel gazetelerin okunma sayıları önemli ölçüde artıyor" diye konuştu.

Panodaki gazetelerden ücretsiz yararlanan vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam