22. Altın Koza Film festivali yönetmelikleri yayınlandı

 Bu yıl 14-20 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek yarışmaların yönetmelikleri yayınlandı.Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci F

22. Altın Koza Film festivali yönetmelikleri yayınlandı
 Bu yıl 14-20 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek yarışmaların yönetmelikleri yayınlandı.
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve bu yıl ilki yapılacak olan Adana Konulu Senaryo Yarışması yönetmeliklerine Adana Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesinden ulaşılabilecek.
Bu yıl 14-20 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak olan 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve bu yıl ilk kez yapılacak olan Adana Konulu Senaryo Yarışması yönetmelikleri açıklandı.
Buna göre, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ile “Adana” Konulu Senaryo Yarışması son başvuru tarihi 31 Temmuz 2015 olarak belirlendi.
 
ADANA KONULU SENARYO YARIŞMASIYLA BİR İLK GERÇEKLEŞECEK
Sinemayı ve sinema sanatçılarını desteklemeyi amaçladıklarını ifade eden Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, “Türkiye’nin önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek yarışmalarla ilgili yönetmeliklerimiz yayınlandı. Sinemayı ve sinema sanatçılarını destekleme amacı taşıyan festivalimize her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi ve katılım bekliyoruz. Bunların yanı sıra dünyadaki çeşitli festivallerden ödül almış pek çok seçkin film izleyiciyle buluşacak. Galalar, söyleşiler, atölyeler ve konserler de festivalimiz kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Ayrıca bu yıl Adana Konulu Senaryo Yarışması ile bir ilki daha gerçekleştirecek olmanın heyecanı içindeyiz” dedi.
 
EN İYİ FİLME 350 BİN TL
Festival kapsamında düzenlenecek yarışmalarda toplam 876 bin TL ödül dağıtılacak. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında ‘En İyi Film’ seçilen eser 350 bin TL alacak. Yarışmada ayrıca; En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Müzik, En İyi Oyuncu ve En İyi Kurgu, dallarında akçeli ödüller verilecek. Söz konusu ödüllerin yanı sıra Yılmaz Güney Ödülü ve Adana İzleyici Ödülü de bulunacak ve ödüller akçeli olacak.
Festival kapsamında her yıl olduğu gibi Dünya Sineması Prömiyerleri, Akdeniz Ülkeleri Film Seçkisi, Bir Ülke Sineması, Özel gösterim bölümleri, Belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, konserler ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak.
Yarışma yönetmeliklerine ve başvuru formlarına http://altinkozafestivali.org.tr ve http://www.adana-bld.gov.tr/duyurular.html adresinden ulaşılabileceği bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler