200 kişiden fazla ölü!

İtalya kıyılarına ulaşmak üzere yola çıktıktan sonra fırtına nedeniyle Libya açıklarında batan iki teknede bulunan 203 göçmenin boğularak öldüğü belirtildi.Söz konusu tekneler battıktan sonra bir İtalyan kuru yük gemisi tarafından kurtarılan Mali ve Seneg

200 kişiden fazla ölü!

İtalya kıyılarına ulaşmak üzere yola çıktıktan sonra fırtına nedeniyle Libya açıklarında batan iki teknede bulunan 203 göçmenin boğularak öldüğü belirtildi.

Söz konusu tekneler battıktan sonra bir İtalyan kuru yük gemisi tarafından kurtarılan Mali ve Senegalli 9 göçmen, bu sabah Sahil Güvenlik'e ait bir botla İtalya'nın Lampedusa Adası'na getirildi.

İtalyan yetkililere bilgi veren göçmenler, kendilerinin de içinde bulunduğu, birinde 105 diğerinde 107 kişi olan iki teknenin 8-9 metreyi bulan dalgalar arasında kalarak, Libya yakınlarında battığını söyledi.

İÇİNDE 100 KADAR GÖÇMEN OLAN BİR TEKNEDEN HABER ALINAMIYOR

İtalyan basınının aktardığına göre, 200 kişinin öldüğünü aktaran göçmenler, 4 teknenin aynı anda Kuzey Afrika'dan yola çıktığını, içinde 100 kadar göçmenin bulunduğu bir teknenin ise halen kayıp olduğunu belirtti.

İçinde 105 göçmen bulunan bir diğer teknede dün 29 kişi donarak ölmüş, kurtarılan diğerleri ise Lampedusa Adası'na getirilmişti.

BM DOĞRULADI

Birleşmiş Milletler (BM) de 200'ü aşkın göçmenin kayıp olduğunu doğruladı. Bunların büyük kısmının, Suriye'deki savaştan kaçan mülteciler olduğu sanılıyor.

PAPA DUA İSTEDİ

Öte yandan Papa Francesco, bugünkü ayinde Lampedusa açıklarında hayatını kaybeden göçmenlerle ilgili herkesi dua etmeye çağırdı.

Papa, "Herkesi Lampedusa açıklarındaki faciada yaşamını yitiren ve şu anda soğuk hava şartlarında yaşam mücadelesi verenlerin hiçbir yardımdan yoksun kalmaması için dayanışmayla dua etmeye davet ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam