2. Ayvalık uluslararası güneş-kum festivalinde renkli görüntüler oluştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve İnternational Folk Dance Organizasyon tarafından organize edilen “Ayvalık Uluslararası Güneş ve Kum Festivali” ile Ramazan etkinlikleri birleştir

2. Ayvalık uluslararası güneş-kum festivalinde renkli görüntüler oluştu
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve İnternational Folk Dance Organizasyon tarafından organize edilen “Ayvalık Uluslararası Güneş ve Kum Festivali” ile Ramazan etkinlikleri birleştirilerek 23-25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmeye başlandı. 
Bu kapsamda; 2. kez düzenlenen “Ayvalık Uluslararası Güneş ve Kum Festivali” Bulgaristan, Moldova, Gürcistan, Romanya, Litvanya, Yunanistan, Bangladeş ve Türkiye’den 13 ekibin katılımıyla yapılıyor. Etkinliğe katılan 400 yabancı uyruklu misafir Cunda Uygulama Oteli’nde konaklıyor.
Etkinliğe katılan ülkelerin grupları kültürlerini, müziklerini ve yöresel kıyafetleriyle birlikte önceki akşam, Ayvalık’ın dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı’da sergiledi.
Bulgaristan, Moldova, Bangladeş, Romanya, Yunanistan, Litvanya ve Gürcistan’dan gelen çocuk ve gençlerin sergiledikleri yöresel oyunları izleyiciler tarafından ayakta alkışlanılarak karşılık buldu.
Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Figen Güren, Küçükköy Mahallesi Muhtarı Hasan Bahadır, Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Fahri Güren’in yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı turistin izlediği etkinliğin bir sonraki etabının ise Ayvalık Amfi Tiyatrosunda aynı gösterimi tekrarlayacağı bildiriliyor.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e ziyaretinde bulunan organizasyon komitesi, başkana yöresel hediyelerini takdim ederek, katkılarından dolayı teşekkür etti.
Ayvalık, Cunda Adası’nda yaşayan Avrupa ve Dünya Festivaller Birliği Delegesi ve İç Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Önsoy ile Murat Erdem yaptıkları açıklamada, “Bu etkinlikler Ayvalık halkına, belediyemizin katkıları ile sunulmaktadır” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler