Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Veda

Evet, yazının başlığından da anlayacağınız gibi, bu 90 dakika 2017-18 futbol sezonuna, ligdeki diğer takımlar gibi Trabzonspor’un da bir veda maçıydı.

Ama aslında kazın ayağı öyle değildi.

Çok ciddi bir ekonomik sıkıntı sürecinden geçen bordo mavili kulüp için, bu maçta alınacak galibiyet, ligi 5.bitirip, TFF’nin belirlediği 5 milyon 600 bin lirayı hak etmesini sağlamış olacak. Hem de galibiyet primi olarak, 2 milyon 200 bin lirayı da ayrıca kasasına koyacaktı.

Bu yüzden bunu, maç saatinin Trabzon’daki iftar saatine gelmesi nedeniyle, belki tribüne gelmeyen yada gelemeyen bir kısım taraftar anlamamış olabilir ama sahadaki 11 oyuncunun anlamış ve algılamış olduğunu sanıyordum.

Buna rağmen ilk 45 dakikadaki görüntü, Bursa deplasmanındaki güzel futboldan sonra bana mahalle maçı gibi geldi.

Hani eskiden mahalle arasında oynardık ya 5’de devre, 10’da biter.

Bunun gibi… Ama yinede böyle olmadı. İlk yarı gol sesi çıkmadı.

*

Konuk tribününde takımları küme düşmüş olmasına rağmen, 6 tane cengaver K.Karabükspor taraftarı yerini alırken,

‘Biz orucumuzu gerekirse tribünde açarız’ diye düşünen ve maçın bitimine 10 dakika kala Akyazı’nın tepesinden gelen hocanın ezan sesiyle, tribünde oruç bozan 2 bin 500 civarında bordo mavili taraftar da, takımlarına görüntü desteği vermeye gelmişti.

Bu taraftarlar, bu geceki güzel ve duygusal düşüncelerinden dolayı da kutluyorum.

Ev sahibinde Onur, Burak, Uğur, Kamil Ahmet , Castillo ve Rodallega sakat, Olcay ise sarı kart cezalısı olduğu için kadroda yer almazken, Onazi’de dünya kupasına katılmak için, izinli olarak evinin yolunu tutmuştu.

Karşılaşmada ilk yarıda skor değişmeyince, Rıza hoca bu veda karşılaşmasında, 46.dakika da Bero’nun yerine Sosa ile başlamayı yeğledi. Tecrübeme çok şey kattım dediği Trabzonspor’ da ki son maçında Çalımbay, kente ve kulübüne güzel bir galibiyetle veda etmek istiyordu.

*

Okay, Pereira, Yusuf ve özellikle N’Doye’nin inanılmaz gol pozisyonlarını kaçırmaları, bu maçın ciddiyet boyutunu ve bana göre profesyonellik anlayışlarını ikinci 45 dakikaya kadar ortaya koydu.

Haliyle bu fotoğraf Rıza hocanın değil, bordo mavili oyuncuların konsantre anlayışıydı!

Tabi ikinci yarıda işin ciddiyeti anlaşıldı ve ev sahibi takım top yapmaya başladı.

Bu arada her iki takımın genç kalecileri Uğurcan ve Çağlar’ı, güzel oyunlarından dolayı tebrik etmeden geçemeyeceğim. Bana göre her ikisi de kısa bir zaman sonra, bu ülkenin en iyi kalecilerinden olacaklar.

İlerleyen sürede ise bu gece çok istekli olan Abdülkadir ve etkili başlayan Sosa’nın oyunu, saha içindeki kötü yönlendirmeleri de bozdu.

Sona doğru İlerleyen dakikalarda, Kucka yerini Batuhan’a, Abdülkadir’de yerini Hüseyin’e teslim etti.

Oyunun üçte birlik son bölümünde Pereira’nın 2, Yusuf’un tek golleri, az sayıdaki taraftarı ve kulübün muhasebesini, kulübün borçlarından toplam 7 milyon 800 bin lira düşebilecekleri için, bir nebze de olsa bu veda maçında, sanırım 3-0’lık galibiyetle mutlu etmiş oldu.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR