Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

UEFA Avrupa Ligi için...

İnanın nereden başlasam, ne yazsam diyorum kendi kendime..
Basın tribünde bilgisayarımın tuşları bile, suratını ekşitiyor parmaklarıma.
Avrupa Kupaları için rakiplerin görünen, Sivas, Kayseri ve Göztepe puan kaybetmiş, sen evinde Malatya’yı yensen, bu sezon ilk kez 5. sıraya yükseleceksin.
Adeta takımlar bilmeden sana çalışıyor.
Sen elinin tersi ile itiyorsun.
Hubocan’ı o ki oynayabilecektin.
Neden Okay’ı stoper başlatıp, yan ve ölü top gücünü azalttın, diye sormak lazım Rıza hocaya.

*

İlk yarıda Olcay ile Murat kendi takımları adına yüzde yüzlük gol pozisyonlarını değerlendiremezken, Brezilyalı Doria’nın Olcay’ı düşürmesiyle kazanılan penaltıyı, Burak gole çevirince, Trabzon daha rahat oynamaya başlar dedik ama öyle olmadı.
Evkur Malatya takımı bu penaltı atışından 12 dakika sonra beraberliği bulması, yine mi Trabzon ekibine sıkıntı olacak dedirtti, tribündeki taraftarlarına.
Boutaib hep şut denedi , yine vurdu Uğur’a çarpan top, Onur’u konsantrede bırakınca ilk yarının 1-1’ lik skoru kesinleşti.
Onazi ,Yusuf , Burak ve Okay Bordo mavilerde iyi işler yaptı, alkışları hak etti, kim ne derse desin!
Kucka mı ? Attığı tüm paslar ortak, hep kendi arkadaşıyla rakip arasına idi, çoğu olumsuz sonuçlandı.

*

Ev sahibi Novak’ın yerine Hubocan’ı, günün verimsizlerinden Olcay’ın yerine N’Doye’yi, bu 90 dakikada ‘’Arı vız vız ama bal yok’’ görüntüsünde ki Sosa’nın yerine de, sakatlıktan çıkan Abdülkadir’i değişik dakikalar da sahaya sürdü.
Bordo mavililer ilk yarıya nazaran, ikinci yarı daha istekliydi. Tabi ki beklenilen futbolu oynayamadı . mesela son Akhisar deplasmanında yakaladığı pozisyonların yarısını, bu maçta yakalayamadı.
Sarı Kırmızılı ekip, özellikle ikinci 45 dakikada Boutaib ve 2.yarı oyuna giren Gilberto ile yakaladığı net gol pozisyonlarını Onur iyi yer tutup kapatınca, beraberlik şansını kaçırdı. Malatya’nın uzatmalarda yine 2. yarı sahaya sürdüğü Mickael’in yan direkten dönen şutu, hafızalarda yer aldı.
Onazi’nin attığı maçın son golü keyifliydi.
Ama herhalde bir ara puan alıp gideceğiz diye hesaplar yapan konuk ekip, Yusuf’u bu karşılaşmada hesaba katmadı. Yusuf’un rakibin arkasına sızarak ard arda attığı iki nefis gol, Trabzonspor takımını aldığı bu güzel 3 puan ve 4 golle, bu sezon ilk kez ilk 5’e soktu.
Sanıyorum haftalar sonra, önemli olan da buydu.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR