Erdal Atalay

Erdal Atalay

Üç İstanbul takımı şampiyonluğun İstanbul dışına çıkmasını istemiyor

Evet, Trabzonspor geçen sene şampiyon oldu. Doğru ama bugün sahada ilk 11’de en fazla 3-4 futbolcu oynuyor. Geçen seneki oyun sistemine uyan futbolcu kadromuz yok.

Şampiyon kadroda 50-60 gole direkt etki yapan hiç bir futbolcu yok.

İki kanat oyuncumuz yok…

Oyun sistemimiz yok.

Ön liberomuz yok.

Ferençvaroş maçında kötü oynayan önlibero ve Enis, Adana maçında da ilk 11 ve 45 dakika sonra dışarı alınıyor. Stoperler uyumsuz, kalecimiz tedirgin.

Hocanın özgüveni azalmış ama futbolculara özgüven kazandırma cabası içinde.

Transferlerin teknik ve ekonomik kısmına girmiyorum, konum değil. Sadece Yusuf Yazıcı’nın satılmasına en üst düzeyde tepki vermiştim, şimdi de aynı şekilde. Alınmasına karşı oldum

Teknik olarak bir kere orta sahada aynı tip 6-7 futbolcu var.

İki kanat adamımız yok... Ayrıca Avrupa’ya gidip 2-3 sene de pes edip geri gelmek Yusuf’un klasına yakışmaz…

Orada bulup kendini kanıtlaman lazım. Sörloth yapılan bütün üst düzey tekliflere ben Türkiye’ye gitmem dedi. Yusuf’ta aynı sözü söyleyebilirdi veya 3 sene önce illa gitmek istiyorum demeyip, iki şampiyonluk yaşayıp daha olgun çağda gider ve kalıcı olurdu.

Bence takıldığım bir söylemde ülke puanı artsın, Avrupa’ya çok takım gönderelim diyoruz… Kaç takım giderse gitsin tüm hocaları şikayetçi. 3 günde bir maç oynuyoruz, yoruluyoruz, dinlenemiyoruz, antrenman yapamıyoruz gibi söylemleri var.

Bir karar vermek lazım Avrupa kupaları bu şekilde oynanacak şikayet edecekseniz gitmeyin efendim veya bu tip beyanatlar vermeyin.

Son tespitim, 3 İstanbul takımı şampiyonluk İstanbul dışına çakmasın diye çılgınca transferler yaptılar. Trabzonspor görkemli kutlamalarını bir daha seyretmek istemediklerinden dolayı bu yola başvurdular… Zaten İstanbul 8 takımla temsil ediliyor. Buradan İstanbul takımı şampiyon olmalı düşüncesindeler.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR