Diğer

Diğer

Twitter ve mizah

Twitter günümüz sosyal medya platformları arasında en çok resmiyete sahip olanıdır. Politik bir ortama sahip olan Twitter günümüz insanları için son zamanlarda bir mizah ve eğlence hizmeti de vermektedir. Mizah günümüz insanlarının sosyal medya kullanmalarında ki birinci neden diyebiliriz. Öyle ki sosyal medya insanlara eğlenceli vakit geçirtmek maksadıyla kullanılıyor. Ancak mizah her türlü ağda kendisini farklı boyutlarda ortaya koyuyor. Mesela İnstagram ortamında mizah denilen şey görsel unsurlarla yapılıyor. Twitter ise bunun tam tersi görsellerin nispeten kullanıldığı ancak temel mizahın fikirlerle yapıldığı bir ortam. Twitter ciddi anlamda mizah yapabilecek potansiyele sahip olanlar için çok iyi bir ortam.  Fikir ve duyguların karışımıyla elde edilen ibretlik tespitlerle hayatın en komik hallerini Twitter ortamında milyonlarca insanla paylaşabilirsiniz.

Twitter İle mizah paylaşımları

Mizah cidden bir ülkenin mal varlığıdır. Mizah yapmak ve bunu insanlarla paylaşıp bir kitleye hitap etmek oldukça önemlidir. Hele ki Twitter gibi bir ortamda mizah yapmak oldukça zordur. Burada diyaloglarla, görsellerle veya videolarla mizah yapamazsınız. Yaparsınız ancak Twitter ruhuna aykırı kaçar. Asıl maharetli mizahçı tam anlamıyla sözleriyle mizah yapan kimsedir. Twitter bu konuda sivri zekâlara büyük takipçi kitleleri sunabilecek potansiyele sahip. Bazen tespitler bazen de gündem konuları bir mizah sayfasının kelimelerine konu olabilir ve gelecekte bu paylaşımlar sayfayı öne çıkarabilir. Günümüzde farklı sosyal medya ağlarında çok fazla popüler olmuş mizah sayfaları eğer hileyle vs. bu günere gelmediyse Twitter çıkışlıdırlar. Bu çıkışın sebebi tespit yaparak insanları güldürme yetenekleridir. Günümüz mizah sayfaları arasında halen varlığını Twitter üzerinden gerçekleştiren halen Twitter ortamında ünlü olmasına rağmen paylaşım yapan vardır. Mizah gerçek anlamında bakıldığında sadece zeki ve düşünen insanların yapabileceği bir iştir. Twitter ise sahip olduğu koşul ve şartlarla ister istemez insanları düşünmeye itiyor. Bu sayede oldukça kaliteli mizah sayfaları Twitter sokaklarından çıkıyor. Mizah Twitter takipçilerine cidden yakışıyor kısmen sıkıcılığı eline alan Twitter ortamı bu gibi renkli sayfalarla tekrar eski haline dönerek bizleri daha da iyi bir sosyal medya ortamıyla baş başa bırakıyor.

Twitter'da mizah ile ünlü olmak!

Twitter az önce de anlattığımız g,b, mizah için elverişli bir ortam. Eğer mizahı birilerini taklit etmek olarak görmüyor ve cidden mizah yaptığınıza inanıyorsanız Twitter ortamında bir farklılık oluşturmak uğruna bir mizah profili oluşturarak ünlü olabilirsiniz. Ancak bu yolda şöyle bir pürüz sizi bekliyor eğer işe başladığınızda birkaç kişinin ağzına sakız olduğunuzu duyup sayfayı bırakırsanız ilerleme kaydedemezsiniz. Bu nedenle her türlü eleştiriye temelde açık bir şekilde ilerlemeniz gerekir. Bizlerin ilk kez Twitter üzerinden bir mizah sayfası açacaklara ufak bir tavsiyemiz olacak. Eğer mizah yapacaksanız ve hedefiniz ünlü olmaksa kurumsal bir izlenim oluşturun. Mesela birilerinden alıntı yapmadan tamamen kendi hafızanızla insanların ilgisini mizah yönünde çeken bir takma isim bulun. Kendi benliğinizi ilk aşamada insanların eline vermeyin. Bu ileride size bazı sorunlar yaşatabilir. İnsanlara sadece mizah olarak hitap edip onlara kendinizi sadece mizahşör olarak tanıtmak çok daha fazla ilerlemenizi sağlayacaktır. Oldukça iyi bir seviyeye gelebilirsiniz. Ancak mizah denilen sanatın iki altın kuralını unutmamanız gerekiyor. Bunlardan birincisi özgünlük sadece kendinize has tarzda espriler ile insanlara ulaşmanız gerekir. Diğeri ise gündemden kopmamaktır. Şunu unutmayın gündemi sallayan (milli irade ve milli bütünlük konuları hariç) hemen her konu mizah konusu olabilir. Ve kesin bir kemsi güldürür.



 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR