Haber61

Haber61

Trabzonspor’un ‘kongre’ takımları

Trabzonspor"un Gençlerbirliği"ne yenildiği saatlerde saha dışında başka bir Trabzonspor daha mücadele halindeydi.

 

Gol atalım da ne olursa olsun diye düşündüğümüz için 90 dakikada olsa sahanın dışından cep telefonlarına, lobilere kadar çok geniş bir alanda oynanan maçı unuttuk gitti.

 

O maçın adı kongre maçı…

 

O maçta oyuncu da bol, takım da… Hepsi yerlinin yerlisi bu kongre oyuncuları kendi aralarında takımlar yapmışlar, birbirleriyle psikolojik maçlara çıkıyorlar.

 

Hepsi öz Trabzon çocuğu; altyapımızdan… Yerlinin yerlisi diyoruz ya… Onlardan işte…

 

Bu kongre takımları senelerdir var. Aynı bildiğiniz futbol takımları gibidirler… Başkanları vardır, transfer yaparlar, kendi içlerinden oyuncuyu başka takımlara verirler…

 

Sadece kongrelere yakın kampa girerler; diğer dönemlerde serbest takılsalar da sonunda ait oldukları yeri bilirler ve ona göre idmanlarını, ödevlerini aksatmazlar… Takımlarda herkes Trabzonlu olsa da dış transferde İstanbul"a gönderileni çoktur.

 

Trabzonspor kongre takımlarında, yüzler değişir, başka şeylerde ama misyon değişmez… Kendi takımı dışındakini "öteki", "bizden olmayan" görme anlayışı hiç değişmez.

 

Öteki de beriki de, kendi de, yerlinin yerlisi olmasına rağmen, amaç kongre zaferidir. Kongre günü büyük takım olmaktır. Aynı Şampiyonlar Ligi statüsü gibi.. Son sekiz takım, dörde düşer, sonra ikiye ve en son da şampiyon çıkar. Trabzonspor"daki mücadele bu kadar çetindir.

 

Kongre takımlarının ligi olmadığı için bir puanlamaya gidemiyoruz, ama olsaydı orada da ligdekinden farklı olur muyduk? Bunu da siz değerlendirin…

Aralık 2007 kongresine az kaldı. Suçlu belli; yönetim… Delege, Aralık"ı bekliyor. Kimse kurban bayramı yılbaşı, yıl sonu lafı etmiyor. Kongre de kongre… Gelse de sandığa gitsem, hele bir de Albayrak aday olsa, kellesini alsak…

 

Albayrak gidince her şey düzelecek sanıyorsunuz. Ben her şey düzelmeyecek sananlardanım. Geçen sene Mali kongrede yönetim değişse ve takım da bugün bu halde olsa, ne diyecektiniz?

 

Ziya Doğan gidince ne oldu, yine aynı cümlelerle konuşmuyor muyuz?

 

Taraftar forumlarını takip ediyorum, gazetelerde yönetim listeleri veriliyor. Onun listesinde şu var, bunun listesinde bu var…

 

O insanlar kurtarıcı değil. Sadece çok parası var diye, sadece çok tanınıyor diye, sadece yabancı dil biliyor diye, sadece uluslar arası iş yapıyor diye ve sadece oy gücü var diye bir insan kurtarıcı olamaz…

 

Aralık gelince o bahsettiğim kongre takımlarından biri galip gelecekse, neden bu kongre bekleyişi?

 

O takımlara sorular sorulmalı… Zor sorular…

 

Bu iş fahri bir iş ise, bu işten bir kazancınız yoksa, hepiniz Trabzonsporluy"sanız neden bu mücadeleniz?

 

Neden hepiniz başkan olmak istiyorsunuz?

 

Neden bu kadar çok yönetici olmak isteyen var?

 

Neden bu kadar fazla kongre takımı var?

 

Neden bu takımlardaki yerlinin yerlisi birbirini sevmeyen bu kadar çok oyuncu var?

 

Birbirinizden nefret ediyorsunuz, ama aynı sevgi için geceli-gündüzlü kulisler yapıyorsunuz… (Bunu anlayamıyoruz, izah edebilir misiniz?)

 

Seviyorsanız, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri"nde odanız, sandalyeniz, cebinizde mazbatanız olmadan da verebilirsiniz…

 

İlla size başkanım diyecek, karşınızda ceketinizi ilikleyecek personel, sizi arayıp röportaj yapacak gazeteciler mi olması gerekiyor?

 

Ya da neden karşılıksız para vermek istiyorsunuz?

 

Bu düzen yanlış…

 

Delegeyim, bir tek oyum var kimseyi etkilemek gibi bir niyetim de yok. Lakin, kongre oluyor diye sevineceğimize bu halimize feveran etmemiz lazım ve bu kongre takımlarına

 

"Aranızda anlaşın da gelin" dememiz lazım ya…

 

Neyse,

 

Herkes takımından da, takımdan da memnun…!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR