Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan özeleştiri: Genel bir organizasyona ihtiyaç var

Trabzonspor’un hocası Abdullah Avcı, deplasmanda üst üste alınan 3. yenilgi sonrası üzgündü.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan özeleştiri: Genel bir organizasyona ihtiyaç var

Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Hatayspor'a konuk oldu. Bordo-mavililer 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Trabzonspor'un mağlup olduğu maçın ardından değerlendirmelerde bulunan tecrübeli çalıştırıcı, “İki takım arasında oyun ve oyuncu kalitesi var. Normal bu. Oyunun 9. dakikasında golü bulduk ve karşılığını aldık.

Güzel fırsatlar vardı. Ama oyuna bir türlü giremedik, topu kaybettik. Devreye de 1-0 önde girdik. İkinci yarı itibarıyla direkten dönen toptan sonra geçişten gol yedik ve 1-1 oldu. Karagümrük ve Alanyaspor maçları, bugün Hatayspor maçı, devam eden kırılgan yapımız.

Geriye düştük. Sene başından itibaren bütününde bir enerjinin devamlı inişler çıkışlar yaşadığı durumlar var. Bazen teknik taktik olmaz, planlamada hata yaparsın. Bazen karışık oyun oynarsın. Rakip ne yaptı? Kalite farkından dolayı zorlayarak seni hataya zorladı.

Bazen bu iş enerji ile olur. Daha baskılı olmak gerekiyor, çabuk teslim olmamak gerekiyor” dedi. ‘Tedavi etmeye çalışacağız’ Avcı şöyle devam etti: “Zaman zaman kaybolduk, süreç dalgalı gibi. Formasyon deniyoruz olmuyor, grup enerjisi deniyoruz olmuyor.

Bir oluyor, bir kayboluyor. Sağlıklı bir gidişat değil. Tribünde olanlardan ve taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Kaybettiğimiz oyunlar ve kötü enerjiden dolayı özür diliyoruz. Tedavi etmeye çalışacağız. Elimdeki kadro bu, kötü çocuklar mı, kötü karakterler mi? Hayır değiller. Ama futbolda kavga etmek, enerji, duygu ve karakter bunlar başka şeyler. Bugün itibarıyla tekrar bunu yaşadık. Rakibi de tebrik ediyorum.”

‘Transfer çözüm değil’

Abdullah Avcı, transfer konusunda gelen sorulara şu cevabı verdi: “Transfer şu anda çok doğru ve sağlıklı gibi durmuyor bizim. Önce kulübü düşünmek zorundayız, sürdürülebilir yapıyı düşünmek gerekiyor. 1-2 transfer yaptın, her şey düzelecek gibi sanılıyor ülkemizde genel olarak. Böyle değil.

Trabzonspor’da her parçasıyla dalgalı bir süreç var. Benim için, ekip için, oyuncular için, çalışan için, yönetim için... Herkes dahil buna. Sahanın içi elbette benim sorumluluğumda. Transfer bizim için çözüm olacak durum değil. Trabzonspor’da senelerce gelen gidenin haddi hesabı yok.

Altyapısıyla üst yapısıyla genel bir organizasyona ihtiyaç var. Bu oyuncuları bizler aldık. Kötü oyuncular mı hayır, milli takım oyuncuları. Ama bazen doku uymuyor. Transfer benim ilk önceliğim değil.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor