Vitor Hugo'dan Abdullah Avcı'ya övgü

Trabzonspor'un yıldız ismi Vitor Hugo soruları yanıtladı. Hugo takım savunmasının düzelmesini hocası Abdullah Avcı'ya bağladı

Vitor Hugo'dan Abdullah Avcı'ya övgü

Trabzonspor’un sezon başında kadrosuna kattığı Vitor Hugo bugünkü antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Brezilyalı savunmacı şu ifadeleri kullandı;

GÜÇ KATMAK İÇİN GELDİM
Geldiğim gün yaptığım hareket takımın gücüne güç katmak istediğimi simgelemek içindi. Geçen ytıl çok iyi bir sezon geçiren takıma güç katmak için geldim. Akımımız iyi şekilde çalışıyor. İlk maçlar işler iyi gitmemeye başladı. Alanyaspor maçıyla birlikte daha iyi kapanmaya daha iyi savunma yapmaya başladık. Yakaladığımız serinin devam etmesini umuyorum

NASIL BİR TAKIMA GELDİĞİMİ BİLİYORDUM
Türkiye’den daha önce teklifler almıştım. O zamanlar ailemle yaptığım görüşmeler sonucunda Sao Paulo’ya gitme kararı vermiştim. O dönemler teklif aldığım için Türkiye ile ilgili araştırmalar yapmıştım. Bu nedenle gelmeden önce nasıl bir takıma geleceğimi biliyordum. Trabzonspor gibi bir takımdan teklif almak gurur verici. Tarihini bir kenara bıraksak bile geçen yıl kupa kazanmış ligi kazanmayı son anda kaçırmış hala süper kupayı kazanma şansı olan bir takımdayım. Ne kadar büyük bir takıma geldiğimin farkındayım. Kulübün beni getirirken yaptığı fedakarlıkların farkındayım. Saha içerisinde göstereceğim performansla bu fedakarlığın karşılığını vermek istiyorum. Geldiğim andan itibaren taraftarlarımızın da büyük desteğini gördüm. Neler yapabileceğimizi biliyoruz, birliktelik başarı getirecektir.

YÜZDE YÜZÜMÜ VERİYORUM
Geldiğim andan itibaren yüzde yüzümü vermeye elimden geleni vermeye çalışıyorum. Gösterilen fedakarlıkların karşılığını vermek istiyorum. İlk anlar kolay olmadı, alışmak ve adapte olmak için zaman ihtiyacımız var. Kendimi adapte olmuş hissediyorum. Şuan ki durumdan çok mutluyum. Her maç daha iyi hissediyorum. Özgüven kazanarak devam ediyorum.

HOCAMIZLA ÇALIŞMAKTAN ÇOK MUTLUYUM
Hocamızla çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Gerçekten çok tecrübeli bir teknik direktör. Daha ilk anda kulübün nelere ihtiyacı olduğunu anlattı. İlk antrenmanlardan itibaren savunma çalıştık. İlk ihtiyacımız gol yememekti. Hocamız da ilk dokunuşlarını savunma üzerine yaptı. Topla nasıl oynayacağımızı nasıl defanstan çıkılacağını, topla buluşan her oyuncunun en az iki üç opsiyonu olmasını isteyen bir hoca. O nedenle onunla çalışmaktan son derece mutluyum. 

İLK DOKUNUŞU DEFANSA YAPTI
Hocamız maç sonunda da aynı şeyi söyledi. Şuan yavaş yavaş başladık adım adım devam ediyoruz. Önce savunma ile başladık. Bu takım büyük bir takım ve öne gitmesi gerekir. Nasıl hücum yapmamız gerektiğini kendisi bize anlatıyor. Bunlara yavaş yavaş başladık. İlk dokunuşu dediğim gibi defans üzerine yaptı ve yavaş yavaş hücuma geçmeye başladık.

İTALYA FUTBOLUNA BENZERLİK
İtalya’da taktik anlayışı çok öne çıkıyor. Savunma oyuncularından beklenti çok geriye yaslanmamak üzere. Takımın önde kalması üzerine beklenti var. Adam değil alan savunması üzerine anlayış var. Türk futbolunda da bunu görüyoruz. Şanslıyız ki hocamız bunun nasıl yapılabileceğinin farkında. Geldiği ilk andan itibaren topun önünde baskı yoksa geri kaçmamız gerektiğini alanları nasıl dolduracağımızı bize net şekilde anlatıyor. Bu açıdan savunmanın düzelmesinde çok büyük etkisi olduğunu düşünüyorum.

Vitor Hugo'dan Abdullah Avcı'ya övgü

TAKIMIN BAŞARISI
Edgar harika bir oyuncu. Onunla oynamak bir şans. Diğer stoperlerimiz gibi çok harika oyuncu. En Savunmada oynadığımız arkadaşlarımızla aynı dili konuşmak bir avantaj. Daha rahat iletişim kurabiliyoruz. Takım savunmasının başarısının sadece savunma oyuncularının başarısı olduğunu düşünmüyorum. Tony ve Ekuban’ın savunmaya gelip yardım etmelerinin belki de yenilebilecek bir golü önlediğini görüyoruz. Bu bir takım başarısı.

ÜST SIRALARA TIRMANMAK İSTİYORUZ
İlk hedefimiz kazanmaya devam edebilmek. Tamamen buna odaklandık. Puan durumuna baktığınızda ligin henüz başları olduğunu alınacak bir 3 puanın sizi çok fazla yukarı götürebildiğini ancak kaybettiğinizde de aşağıya indiğinizi görebiliyorsunuz. Trabzonspor’un hedefi her zaman en tepede olmak. Önceliğimiz hak etmediğimiz alt sıralardan kurtulup yukarıyla makası daraltmak.

EN BEĞENDİĞİM HÜCUMCU RİCARDO
Burada oynadığımız hazırlık maçında da beğendiğim bir rakibimizde beğendiğim hücumcu Erzurumspor’daki Ricardo’ydu. Oynadığımız lig maçında da iyiydi. Kendi takımımızda çok beğendiğim futbolcular var. Kısa sürede en beğendiğim hücum oyuncusu Ricardo oldu.

RAMOS VE SİLVA
Tabi ki idol olarak baktığım isimler var, Thiago Silva ve Sergio Ramos. Onlar gibi olmaya çalışıyorum açıkçası…

13 NUMARANIN SIRRI
Giydiğim 13 numaralı formanının beninm için çok önemli yeri var. Daha önce giydiğim 4 numara müsait değildi. Eşimin ve çocuğumun doğum günü müsait değildi. Hayatını kaybeden eski kaptanım Astori’nin numarası 13. Onu kullanmak istedim.

HAVA TOPLARINA ÖZEL ÇALIŞMA
Hava toplarıyla alakalı oynadığım mevki nedeniyle başarılı olmam gerekiyor. Bu konu için özel çalışmalar yapıyorum. Bu seviyeyi korumayı hedefliyorum.

Haber61 Spor Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor