Usta'dan flaş sözler: Trabzonspor'un seviyesi bu olamaz

Usta, kongrede yaşananlardan utandığını söyledi

Usta'dan flaş sözler: Trabzonspor'un seviyesi bu olamaz
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta Kayserispor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Muharrem Usta şöyle konuştu;

Benim için hata ve doğruların konuşulacağı bir akşam değil. Bu takımla duygusal geçmişim var. Kuckayı getirmek kolay değildi Burak’ın Çin’den gelmesi, Sosa’nın gelmesi kolay iş değildi Yusuf ile Abdulkadir’in bu seviyeye gelmesi Okay’ın bu hale gelmesinin kolay değildi. Ben bu takıma çok güvenmiştim. Aslında iyi iş de çıkardık. Ama sadece takım kurmakla olmuyor. Bu sahiplenme, elini taşın altına koyma meselesi. Arkamızı sağlam hiç göremedik keşke herkes sahip çıkabilseydi başarı kolay olmuyor. Bu bir süreçtir. 

Duygusallığımın nedeni, bunu başarabilirdik ama olanları düşününce çok üzülüyorum. O seviye devam ettiği sürece hakaretamiz üsluplar aşağılamalar devam ettiği sürece bu çözülmez. Bundan sonra yönetmek gibi talepleri ve karşılığı varsa benim için bundan sonrasına umut yok. Zaten kongre kararına sebep olan şeyler bunlardır.

Yönetime girecek olan arkadaşlar da bunu isteyen arkadaşlardı. Umarım bu arkadaşlar benim yaşadıklarımı yaşamazlar. Bu marka kolay ortaya çıkmaz. Kuruluşunda bile kavga var. Bu kavga, bu gürültü, yer kapma savaşı, aşağılama, hakaret üslubu nasıl kabul edilebilir. Trabzonsporla bunları yan yana  gördüğümde ciğerim yanıyor. Kongrede farkındaysanız oradaki en kısa konuşmayı ben yaptım. Utandım çünkü.  O kadar utandım ki Yarabbim keşke bitse de çıksam gitsem şuradan dedim.

Ne yazık ki Trabzonspor’da gelecekle ilgili bir umut görmüyorum. Buradan bir gelecek inşa edemeyiz. Gencecik çocukların kongrede konuşulanları dinlediğini farz ediyorum. Koca Trabzonspor koltuğuna oturmak isteyen insanların o gencecik insanlara bıraktıkları cümleler bunlar mı? Bununla mı övünüyorlar? Çok yazık utanıyorum. Ömrüm boyunca itinalı olmaya çalıştım. Kongre salonunda da bunu yaptım. Artık benim için veda zamanı.

Buradan gençlere sesleniyorum. Bu Trabzonspor yaşayacak fakat ne olur siz yapmayın. Böyle yapanları, bu çirkin üslupları reddedin. Siz eğitimli olun, saygın olun, karşınızdakilere örnek olun. Duydukları o hakaretler için ben özür diliyorum o gencecik çocuklardan. Sakın onları örnek almasınlar. 

Bu kavga içinde Trabzonspor’un geleceğini nasıl inşa edilebilir? Allah büyük konuşturmasın ama yolun bir daha buradan geçer mi derseniz; Trabzonspor’un yine de emrinde olduğumu söylüyorum ama inanılmaz bir burukluğum var. Camianın içinden biri olarak feveran ediyorum. Kötü davranış modelini, terk etmeyi, terk edip yeniden koltuk kapma kavgasını aklım almıyor. Sıradan Trabzonsporlu bir insan olarak beni düşünün. Trabzonspor’da seviye bu olamaz, insanlık bu olamaz.

Abdulkadir’den çok duygulandım. Artık seviye atladı, rüştünü ispatladı. Aramızdaki iletişimi, duyguyu seviyeyi bilemezler. Yusuf ile Okay ile olan sevgiyi bilemezler. Muharrem Usta hata yaptı diyorlar. Onun cevabını tarih verecek. Türk futboluna 3 tane oyuncu armağan ettik. Bütün günahlarımızın karşılığı bu olacaktır. 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor