UEFA'dan acil toplantı! Trabzonspor'un kaderini de etkileyebilir

UEFA, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle acil toplantı kararı aldı. UEFA'dan men kararı çıkması halinde Trabzonspor'un direkt şampiyonlar ligine gitmesi gündeme gelecek.

UEFA'dan acil toplantı! Trabzonspor'un kaderini de etkileyebilir

Dünya Rusya ile Ukrayna arasında çıkan savaşa kilitlenirken futbol dünyası da bu durumdan etkilendi. UEFA ise bir açıklama yayınlayarak acil toplantı kararı alındığını duyurdu. 

UEFA'dan yapılan açıklamada "Ukrayna'da devam eden Rus askeri işgalini şiddetle kınıyoruz. Ukrayna'daki futbol camiasının yanındayız. Ukrayna halkına elimizi uzatmaya hazırız. UEFA İcra Kurulu tarafından alınacak kararlar yarın açıklanacaktır." denildi.

Ukrayna Futbol Federasyonu ise, Rus Milli Takımı ile Rus kulüplerinin FIFA ve UEFA'nın organizasyonlarına katılmasının yasaklanması konusunda FIFA ve UEFA'ya resmi yazı gönderdi.

MEN KARARI ÇIKABİLİR

Öte yandan Ukrayna'da liglerin ertelenmesi ve Rusya'da bazı havaalanlarının kapalı olmasından dolayı karşılaşmaların kaderi belirsizliğini koruyor. Bu tabloda UEFA'nın acil toplantısında Rusya hakkında men kararı verebileceği ihtimalinin olduğu da dile getiriliyor.

Men kararı çıkması durumunda Rusya takımları yerine Türkiye şampiyonunun direkt Şampiyonlar Ligi grupların kalması olasılığı gündeme gelecek. Bu durumda Süper Lig'in açık ara lideri Trabzonspor'un gelecek sezon play-off'lara kalmadan Devler Ligi'nde boy gösterebilecek. Ayrıca lig ikincisi ise play-off şansı elde edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor